Rancea a fost suspendată, din nou, din funcţia de manager al Operei

vineri, 16 iulie 2021, 01:50
1 MIN
 Rancea a fost suspendată, din nou, din funcţia de manager al Operei

Beatrice Rancea a fost din nou suspendată din funcţia de manager al Operei Naţionale Române Iaşi (ONRI) de către Ministerul Culturii. DIICOT a comunicat oficial că în cazul ei s-a impus măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile ca urmare a extinderii acţiunii penale pentru deturnare de fonduri şi alte fapte de delapidare. 

Prejudiciul estimat în dosarul unde apare drept cap de listă a unei grupări infracţionale rămâne la aproximativ 5 milioane de lei. În cauză, sunt cercetate fapte făcute cu încălcarea legii, în perioada în care Beatrice Rancea s-a aflat la cârma ONRI, dar şi în perioada de interimat la Opera Naţională Bucureşti.

“Contractul de management nr.100/18.10.2019 încheiat între Ministerul Culturii, în calitate de autoritate şi doamna Beatrice Rancea, în calitate de manager al ONRI, se suspendă pe perioada aplicării măsurii controlului judiciar dispusă în dosarul penal, respectiv pe perioada 13.07 2021-10.09.2021. Pe durata suspendării contractului de management, doamna Beatrice Rancea nu va beneficia de niciun drept care rezultă din calitatea de manager", se arată în ordinul 724/15.07.2021 semnat de ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

În acelaşi timp, sindicatul ARTIS a continuat protestele şi ieri, pe treptele Teatrului Naţional "Vasile Alecsandri". Protestatarii solicită, în continuare, Ministerului Culturii demiterea lui Beatrice Rancea din funcţia de manager ONRI. Marius Aftaragaci, liderul ARTIS a declarat că nu există certitudinea cum că după 10 septembrie sau chiar mai devreme, Beatrice Rancea nu se va întoarce la şefia instituţiei drept pentru care protestele vor continua.

Comentarii