Rareş Bogdan, despre scandalul de la Apele Române unde este şef un deputat PNL: Asemenea cazuri trebuiesc stârpite

miercuri, 10 februarie 2021, 15:38
2 MIN
 Rareş Bogdan, despre scandalul de la Apele Române unde este şef un deputat PNL: Asemenea cazuri trebuiesc stârpite

Europarlamentarul Rareş Bogdan a vorbit marţi seara, la Digi24, despre scandalul angajărilor pe baze politice de la „Apele Române”. Prim-vicepreşedintele PNL consideră că deputatul liberal Ervin Molnar ar fi trebuit demis de la şefia Administraţiei Naţionale „Apele Române” încă de când acesta din urmă a decis schimbarea inginerului Ovidiu Ianculescu de la SGA Mureş cu un membru de partid, care nu avea legătură cu activitatea companiei de stat.

„Dacă m-aţi fi auzit cu două-trei săptămâni înainte de ziua alegerilor, eram vizionar pentru că le-am spus aşa: în seara în care a apărut dezvăluirea Recorder am spus că vom pierde în jur de 2-3 procente, pentru că se va duce ca o rachetă, pentru că noi am promis criterii de performanţă şi o altă politică decât PSD. Vă spun din start: nu este deloc corect, cred că trebuia să fi acţionat încă de atunci, demiţându-l pe domnul Ervin Molnar şi să cerem noi o anchetă internă”, a declarat Rareş Bogdan, la postul citat.

Prim-vicepreşedintele PNL consideră că „în cazul Apele Române, unde deja au apărut trei dezvăluiri consecutive – prima cu 2-3 săptămâni înainte de ziua alegerilor, celelalte două ulterior – ar trebui o chestiune extrem de largă pentru a vedea ce s-a întâmplat şi mai ales de ce e nevoie ca o astfel companie să aibă 12.000 sau 14.000 de angajaţi”.

„Pentru a dovedi că suntem partidul care a mai modernizat o dată România, va trebui ca astfel de cazuri, despre care ştiu sigur că sunt izolate, şi tocmai de aceea trebuiesc stârpite şi rezolvate din start. […] Pentru a dovedi că suntem complet diferiţi de PSD şi de toţi ceilalţi şi vrem cu adevărat reformă în România trebuie să aplicăm criteriile de performanţă. Sunt convins că Florin Cîţu, premierul României, va aplica criteriile de performanţă în fiecare companie naţională, nu doar la Apele Române”, a adăugat Rareş Bogdan.

Întrebat cum se face că, după reportajul Recorder, Petru Avram, directorul ABA Prut-Bârlad, l-a dat afară pe inginerul Gabi Musteaţă pentru dezvăluirile făcute, europarlamentarul PNL răspunde că acest fapt i se pare „o formă de abuz incalificabil”.

„O chestiune care, din păcate, orice declaraţie face Ludovic Orban, Rareş Bogdan, Florin Cîţu, Ilie Bolojan, Emil Boc, Robert Sighiartău sau alţi lideri PNL, sunt acoperite, date la o parte de acţiuni ale unor personaje minore care îşi închipuie că venirea la putere echivalează cu gestionarea fără niciun discernământ a unor domenii esenţiale. Nu ştiu cine e Petru Avram, am înţeles că este un coleg de-al meu, îmi pare rău pentru comportamentul dânsului. […] Comportament precum cel al lui Petru Avram sau Ervin Molnar trebuie condamnate chiar de către liderii PNL şi trebuiesc stopate din start pentru a nu se transforma în obişnuinţe şi în alte companii”, a adăugat liderul PNL.

Comentarii