Rusia trimite soldaţii ucraineni luaţi prizonieri să lupte pe frontul din Ucraina împotriva propriei armate

vineri, 10 noiembrie 2023, 12:10
1 MIN
 Rusia trimite soldaţii ucraineni luaţi prizonieri să lupte pe frontul din Ucraina împotriva propriei armate

Rusia trimite prizonieri de război ucraineni pe linia frontului ca să lupte de partea Moscovei în războiul din Ucraina.

Rusia îi trimite pe soldaţii ucraineni pe care i-a capturat pe linia frontului ca să lupte de partea Moscovei în războiul din Ucraina, potrivit unei agenții de știri din Rusia citată de The Guardian.

Un videoclip publicat marți de RIA Novosti arată un grup de ucraineni echipați pentru război care jură credință Rusiei și vor face parte dintr-un nou batalion numit în onoarea lui Bogdan Hmelnițki – un personaj considerat erou național în Rusia pentru că a adus mai multe teritorii din Ucraina sub controlul Moscovei în secolul al XVII-lea.

Agenția de știri din Rusia a spus că batalionul a intrat în serviciul armatei ruse luna trecută. Associated Press nu a putut confirma autenticitatea reportajului sau al videoclipului și nici dacă prizonierii de război au fost trimiși la luptă cu forța.

"Autoritățile ruse pot să susțină că i-au recrutat pe bază de voluntariat, dar este greu de imaginat un scenariu în care un prizonier de război poate lua o decizie cu adevărat voluntară, dată fiind situația custodiei coercitive”, a transmis Iulia Gorbunova, cercetător-șef la Observatorul Drepturilor Omului, care se ocupă de cazul Ucraina.

Comentarii