Ruşii îşi asumă în continuare meritele pentru victoria Elenei Rybakina la Wimbledon cu toate că nu i-au dat nici un ban

luni, 11 iulie 2022, 19:55
1 MIN
 Ruşii îşi asumă în continuare meritele pentru victoria Elenei Rybakina la Wimbledon cu toate că nu i-au dat nici un ban

Elena Rybakina a cucerit primul titlu de Grand Slam la Wimbledon, turneu la care sportivii din Rusia şi Belarus nu au avut voie să participe după invazia din Ucraina, iar Federaţia Rusă de Tenis a salutat triumful acesteia ca o „victorie uimitoare pentru tenisul rusesc”, chiar dacă jucătoarea a reprezentat Kazahstanul în ultimii cinci ani. Născută la Moscova, Elena Rybakina a ales la 18 ani să joace pentru Kazahstan pentru că nu era susţinută din punct de vedere financiar. 

Federaţia de Tenis din Kazahstan a declarat că meritul Rusiei în succesul Elenei este unul minim, dar Shamil Tarpischev nu a ezitat şi a afirmat din nou că sportiva în vârstă de 23 de ani este un produs al şcolii ruse de tenis.

„Este o declaraţie fără sens – care este rostul? Ea a lucrat cu noi de la vârsta de 6 ani până la 18 ani – care sunt meritele minime? Este doar o tragere de mânecă. Nu vreau să vorbesc acum despre Kazahstan, dar ea este un produs al şcolii noastre.

Nu ar fi existat la acest nivel dacă nu exista şcoala de tenis rusă. Nu ştim cine are nevoie de aceste discuţii. Am spus lucrurilor pe nume. Nu mă cert dacă e bine sau nu că a făcut schimbarea.

Este clar că este produsul şcolii noastre. Nimeni nu poate nega acest lucru. Există un material faptic pe care îl dau. Atunci să creadă ce vor. Nu mă mai deranjează, indiferent cât de mult se umflă ei în pene” – Shamil Tarpischev, preşedintele Federaţiei de Tenis din Rusia.

Citiţi materialul integral pe hotnews.ro

 

 

Comentarii