Șanse mari ca toți elevii din Iași să revină luni în bănci. Incidența cazurilor scade

joi, 06 mai 2021, 10:35
1 MIN
 Șanse mari ca toți elevii din Iași să revină luni în bănci. Incidența cazurilor scade

Municipiul Iași coboară și mai mult sub nivelul de un caz de îmbolnăvire de Covid/1000 locuitori, respectiv 0,89, ceea ce crește șansele ca toți elevii să revină la clase de luni, după o decizie în acest sens pe care CJSU ar putea să o ia mâine. Toate celelalte patru orașe din județ au de asemenea incidențe sub 1 caz/ 1000 locuitori.

Pe scenariile de restricții, 8 comune sunt încă în regimul galben, cu o rată de infectare mai mare de 1,5 cazuri/ 1000 de locuitori. Peste nivelul impus pentru ca școlile să intre „pe verde”, respectiv 1 caz/1000 loc, sunt însă 17 comune.

Procedural, Consiliile de administrație ale școlilor propun scenariul de funcționare în funcție de incidență și îl transmit ISJ Iași și DSP spre avizare. ISJ centralizează scenariile tuturor școlilor și le supune votului Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Iași. Scenariul de funcționare poate fi modificat săptămânal în funcție de evoluția epidemiologică de la nivelul unității administrativ-teritoriale.

Practic, Consiliile de administrație ale școlilor vor stabili scenariile de funcționare pentru săptămâna viitoare luând în considerare incidențele de astăzi.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii