Şantierul de la Aeroport intră în faza amenajării căilor de acces la terminalele de pasageri. Ce schimbări sunt anunţate

miercuri, 22 noiembrie 2023, 17:44
2 MIN
 Şantierul de la Aeroport intră în faza amenajării căilor de acces la terminalele de pasageri. Ce schimbări sunt anunţate

Reprezentanţii Aeroportului Iaşi au anunţat că pe fondul lucrărilor care se efectuează întreaga zonă din faţa terminalelor (T1, T2 şi T3) este închisă temporar. În acest sens, au fost delimitate noi trasee pentru pasageri.

“Stimaţi pasageri, Având în vedere extinderea lucrărilor de şantier, întreaga zonă din faţa terminalelor (T1, T2 şi T3) este închisă temporar, fiind delimitate noi trasee pentru pasageri, în incinta aeroportului. În prezent, se lucrează pe spaţiul de parcare din faţa T1 şi la noile căi de acces de-a lungul terminalelor, în timp ce parcela din faţa T2 este gata.

Autoturismele care ajung la aeroport, pot întoarce la terminalul T1, dar staţionarea acestora nu este permisă mai mult de 3 minute, pentru a se evita îngreunarea circulaţiei. Reamintim că cei care vor să îşi lase maşinile la aeroport, au la dispoziţie 140 de locuri în parcarea de la terminalul T3, care momentan este de scurtă durată, tariful fiind unic – 10 lei/oră. Pentru mai multe zile, pot fi folosite în continuare parcările terasate de la Ciric (1,5 km de aeroport).

Celelalte 460 de locuri de parcare de la Aeroport vor fi date în folosinţă luna viitoare, în prezent lucrându-se la noul sistem de management pentru aceste servicii. După finalizarea întregii parcării, vor exista ambele opţiuni de parcare (de scurtă şi de lungă durată). Dat fiind numărul limitat de locuri în parcarea existentă, recomandăm transportul la Aeroport cu autobuzele linia 50. Acestea circulă zilnic, la intervale de 30 de minute, pe traseul:

Gară – Piaţa Unirii – Tg. Cucu – Aeroport // Aeroport – Tg. Cucu – Piaţa Independenţei – Gară, cu oprire la parcările Ciric. Biletul de autobuz costă 3 lei şi e valabil 120 de minute de la validare. Staţia de autobuz se află în parcarea de la T3, şi tot aici staţionează maşinile de taxi acreditate de R.A. Aeroportul Iaşi.

Depunem toate eforturile pentru a finaliza cât mai repede lucrările, viitorul terminal T4 fiind cel mai mare proiect de dezvoltare implementat vreodată de IASI Airport. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat şi vă mulţumim pentru înţelegere”, au scris pe Facebook reprezentanţii Aeroportului.

Comentarii