Şapte ofertanţi pentru cinci kilometri de drum în Comarna

luni, 18 aprilie 2022, 01:50
1 MIN
 Şapte ofertanţi pentru cinci kilometri de drum în Comarna

Şapte ofertanţi se întrec să pună mâna pe un contract de 11,66 milioane de lei. Cu aceşti bani, Compania Naţională de Investiţii vrea să deruleze "lucrări de refacere şi prevenire după calamităţi în comuna Comarna". Patru ofertanţi unici – Conest, Danlin XXL, Daroconstruct şi Eky-Sam SRL – şi trei asocieri conduse de Concret Drum SRL, Katar Conneg SRL şi Apollo Project Management SRL şi-au anunţat intenţiile de participare. Singurul criteriu de atribuire a contractului este preţul cel mai scăzut.

Durata contractului este de 46 de luni – 10 pentru execuţie şi 36 reprezentând perioada de garanţie. Lucrările vizează refacerea a 5,2 km de drum, cu o ampriză (lăţime totală) cuprinsă între 3,15 şi 9,5 metri. Lăţimea părţii carosabile nu va depăşi 5,5 metri.

Refacerea drumurilor din Comarna costă, în medie, 2,25 milioane de lei/ km. Într-o procedură similară, CNI a alocat 15,7 milioane de lei pentru refacerea a 12,5 km de drum din Lungani, de asemenea afectat de inundaţii. Preţul mediu pe kilometru este, în acest caz, 1,2 milioane de lei, de aproape două ori mai puţin decât în Comarna. Deşi termenul de depunere a ofertelor a fost acelaşi, 13 aprilie, platforma electronică de achiziţii publice nu a afişat până ieri detalii privind eventualele oferte depuse pentru contractul de la Lungani. 

Comentarii