Scandal sexual monstru la Loteria din Iaşi. Un fost senator, implicat

joi, 21 septembrie 2023, 08:05
2 MIN
 Scandal sexual monstru la Loteria din Iaşi. Un fost senator, implicat

Reclamație de hărțuire sexuală și psihică la locul de muncă, mușamalizată de Loteria Română. Acuzatul, fost senator PPDD

Corneliu Popescu, manager zonal la Loteria Română și fost senator PPDD, este acuzat de o subalternă de hărțuire sexuală și hărțuire la locul de muncă. Femeia a reclamat întreaga tărășenie la conducerea Loteriei Române, companie de stat condusă de Ionuț Valeriu Andrei – afiliat PSD. Dar acesta din urmă a preferat să mușamalizeze cazul, deși era obligat să dispună începerea cercetării disciplinare împotriva managerului zonal Corneliu Popescu.

Site-ul DeFapt.ro a solicitat oficial șefului Loteriei Române să comunice câte cazuri de hărțuire sexuală și hărțuire la locul de muncă au fost înregistrate la nivelul companiei, dar acesta a refuzat să răspundă, invocând informațiile cu caracter personal, deși nu i s-au cerut date despre cazuri concrete, ci doar statistici.

Petronela Humă, specialist în Resurse Umane în cadrul Sucursalei Zonale (SZ) Iași a Loteriei Române, a declarat că ar fi fost hărțuită sexual de șeful ei, Corneliu Popescu, fost senator din partea Partidului Poporului – Dan Diaconescu (PPDD). Pentru că nu a cedat avansurilor, Corneliu Popescu ar fi început să o hărțuiască la locul de muncă.

Ieșeanca Petronela Humă a reclamat cazul de hărțuire direct conducerii Loteriei Române, companie deținută integral de Ministerul Economiei. Dar șeful Loteriei Române, directorul Ionuț Valeriu Andrei, nu a luat nici o măsură în acest caz. Adică a mușamalizat totul, în loc să convoace comisia de disciplină pentru a verifica reclamația femeii.

Văzând că este ignorată de conducerea Loteriei Române, femeia a decis să își caute dreptatea în instanța de judecată. Tribunalul Iași a stabilit un prim termen în data de 2 octombrie 2023, proces în care Corneliu Popescu are calitate de pârât.

Corneliu Popescu a declarat că nu a plecat în nicio delegație cu Petronela Humă, nici măcar la București. Acesta susține că nu a făcut avansuri nici unei femei, niciodată, în toată cariera sa. Citeşte mai mult pe defapt.ro.

 

Comentarii