Scandalagiu recidivist trimis la răcoare pentru încă un an şi jumătate

vineri, 09 septembrie 2022, 01:50
2 MIN
 Scandalagiu recidivist trimis la răcoare pentru încă un an şi jumătate

Judecătorii păşcăneni i-au acordat unui scandalagiu din Bălţaţi un an şi jumătate pentru a se linişti. Abia liberat din închisoare, Ioan Hariga urmează să se întoarcă după gratii după ce şi-a agresat rudele.

Hariga ieşise din penitenciar pe 6 septembrie anul trecut, după ispăşirea unei condamnări la 1 an şi 9 luni de închisoare aplicată pentru violenţă în familie şi ameninţare. În loc să se liniştească însă, bărbatul a luat-o de la capăt. După câteva pahare, acesta începea să provoace scandaluri acasă, manifestându-se violent faţă de sora şi nepotul său. În cele din urmă, sora lui Hariga s-a adresat justiţiei, obţinând emiterea unui ordin de protecţie. Judecătorii au dispus evacuarea lui Hariga şi casă, interzicându-i ca timp de şase luni să se apropie la mai puţin de 100 de metri de rudele sale. La scurt timp după aceasta, Hariga a fost de altfel arestat preventiv într-o altă speţă, aşa că familia sa a câştigat o perioadă de linişte.

Hariga a fost însă eliberat din arest în seara zilei de 13 ianuarie, împotriva sa dispunându-se simplul control judiciar. A doua zi, la ora 14.00, s-a întors în Bălţaţi, iar la ora 16.00 se afla deja în crâşmă. După două ore, băut, s-a îndreptat spre casa în care locuia sora sa. Aceasta i-a deschis uşa, fără însă a-l lăsa să intre, iar scandalul a reînceput. Tatăl lui Hariga a încercat în zadar să-l liniştească şi să-l facă să iasă din curte. Hariga a intrat în camera tatălui său şi s-a aşezat la masă pentru a mânca. Aici l-a găsit poliţia, chemată de sora sa. La ora 19.00, Hariga a fost ridicat şi condus la secţia de poliţie din Bălţaţi. Nu trecuseră nici 24 de ore.

În ianuarie, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Paşcani au început urmărirea penală împotriva lui Hariga pentru încălcarea ordinului de protecţie, bărbatul fiind arestat preventiv timp de 30 de zile, măsură prelungită ulterior cu încă o lună. În februarie, a fost trimis în nou în judecată. Bărbatul nu şi-a recunoscut fapta, afirmând că doar îşi vizitase tatăl, iar acolo se se aflau nici sora şi nici nepotul său. Abia în iunie a semnat o declaraţie de recunoaştere a vinovăţiei, dar acest fapt nu l-a ajutat prea mult. Hariga a fost judecat ca recidivist, ceea ce aduce o creştere a limitelor de pedeapsă cu jumătate. El a fost condamnat la un an şi jumătate de închisoare, cu executarea în regim de detenţie. Hariga a contestat sentinţa, cazul fiind preluat ieri de Curtea de Apel.

Comentarii