Se închide Bucureștiul dacă rata de infectare mai crește? Ministrul de Interne nu vrea

luni, 22 martie 2021, 10:44
1 MIN
 Se închide Bucureștiul dacă rata de infectare mai crește? Ministrul de Interne nu vrea

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat, luni, că dacă se va depăși pragul de 6 cazuri de COVID la mia de locuitori în București nu înseamnă neapărat că se va institui carantina în Capitală, pentru că sunt mai mulți factori luați în seamă pentru o asemenea decizie.

„Nu doar indicele conduce la această decizie. Specialiștii spun foarte clar: sunt mai mulți factori care pot conduce la o astfel de decizie. Nu trebuie să ne grăbim, nu trebuie să dăm mesaje care să inducă panică în populație”, a afirmat ministrul Afacerilor Interne.

„Sper să nu ajungem în această situație, dar dacă vom depăși 6 la mie, cu siguranță împreună cu DSP, INSP, cu toți factorii implicați vom lua o decizie, dar nu doar pe baza acestui indice”, a subliniat Lucian Bode.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat, duminică seară, că nu poate fi exclusă carantinarea Bucureștiului, pentru că numărul de infectări crește foarte repede. Vlad Voiculescu a precizat că dintre închiderea școlilor și închiderea mall-urilor, cel puțin în weekend, preferă închiderea centrelor comerciale.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat că este „foarte posibil” să se ia decizia carantinării Bucureştiului în cazul în care se depăşeşte indicele de infectare cu noul coronavirus de 6 cazuri la mia de locuitori.

Duminică, Bucureștiul a ajuns la o rată de infectare de 5,33 la mie.

Aflați amănunte de pe g4media.ro.

Comentarii