Şefa SMURD: Cei de la ţară vor protecţie, dar prin vaccinarea celorlalţi

vineri, 28 mai 2021, 01:50
2 MIN
 Şefa SMURD: Cei de la ţară vor protecţie, dar prin vaccinarea celorlalţi

“Oamenii din mediul rural vor protecţie împotriva COVID 19, dar prin vaccinarea celorlalţi!”. Declaraţia a fost făcută de prof.dr. Diana Cimpoieşu, coordonator SMURD Iaşi, pe baza mărturiilor pacienţilor din rural. Această categorie de persoane speră ca ceilalţi să oprească pandemia. 

„Sunt persoane care ne spun că doresc ca ceilalţi să se vaccineze, să fie protejaţi prin ceea ce fac ceilalţi. Acum, dacă fiecare aşteaptă să facă celălalt ceva, nu e tocmai bine. Judeţul Iaşi are cel mai mare procent de vaccinare din Regiunea de Nord-Est, dar putea fi şi mai mare”, a spus Diana Cimpoeşu. În opinia ei, nici exemplul dat de medicii şi asistenţii care s-au vaccinat nu a convins, şi spune că politizarea campaniei pro vaccinare a fost o greşeală. 

”Au existat probabil o serie de asocieri politice, economice, extra-medicale care au dus la percepţii diferite ale importanţei vaccinării. Am văzut însă cazuri în care suficient a fost faptul că cineva cunoscut a murit. Am întâlnit persoane vârstnice din oraş sau de la ţară care, în momentul în care au trăit drama unei cunoştinţe, rude care s-au pierdut din cauza SARS COV 2, atunci s-a întâmplat acel declic şi s-au vaccinat. La unii a funcţionat, la alţii se pare că mai este nevoie de explicaţii. Din păcate, se pare că elementul dramatic este cel mai convigător exemplu şi stimulent”, a adăugat Diana Cimpoeşu.

Coordonatorul SMURD Iaşi a vaccinat la deschiderea centrului drive-thru de la Palatul Culturii, alături de managerii spitalelor de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie, respectiv Florin Roşu şi Radu Crişan Dabija, precum şi de preşedinta Societăţii Române de Epidemiologie, prof.dr. Doina Azoicăi. În judeţul Iaşi, de la începutul campaniei de vaccinare şi până acum au fost imunizate 308.371 de persoane, dintre care 173.777 cu prima doză şi 134.594 şi cu a doua doză.

Comentarii