Şoferul cu Audi Q8 care a ucis un om pe trecerea de pietoni, arestat pentru 30 de zile

miercuri, 29 septembrie 2021, 01:50
2 MIN
 Şoferul cu Audi Q8 care a ucis un om pe trecerea de pietoni, arestat pentru 30 de zile

Tânărul care a o omorât un pensionar sâmbătă noaptea pe trecerea de pietoni de pe bulevardul Independenţei va sta în arest 30 de zile. Şoferul conducea un Audi Q8. El se numeşte Rareş Berihoi, are 19 ani, iar judecătorii au decis ca în următoarele 30 de zile să stea după gratii, fiind cercetat pentru ucidere din culpă. 

Pensionrul se numea Pavel Bârzu, şi avea vârsta de 58 de ani. Imaginile de pe camerele de supraveghere din zona accidentului au înregistrat evenimentul terifiant. Camerele au surprins momentul când pietonul, Pavel Bârzu, în timp ce se afla pe trecere, observă autoturismul care vine spre el dinspre Fundaţie, grăbeşte pasul, însă nu mai apucă să ajungă pe trotuar şi este lovit în plin.

Cititi si: Individul care a sfârtecat un pieton pe Bd. Independenţei a ajuns după gratii

Cititi si: El este inconştientul care a ucis cu 150 km/h în centrul Iaşului, pe trecere

"Am văzut piciorul pietonului cum a zburat pur şi simplu", a povestit un martor al accidentului. În privinţa şoferului, Rareş Berihoi, acesta are domiciliul în comuna Ciurea, iar bolidul pe care îl conducea era pe numele unei firme. Unii apropiaţi ai tânărului au susţinut că băiatul de 19 ani nu era vitezoman, şi cel mai probabil se grăbea să ajungă undeva. De altfel, tatăl şi unchiul lui Rareş Berihoi sunt cunoştinţe mai vechi ale poliţiştilor. Prin anii 2000, Viorel Berihoi ar fi fost membru într-o reţea de traficanţi de autoturisme de lux. Potrivit anchetatorilor, traficanţii preferau maşinile BMW, Audi şi Volkswagen. Acestora li se făceau acte false de provenienţă, cu ajutorul unor cărţi de identitate în alb aduse din Italia.

Cititi si: OPINIE după accidentul cu pieton sfârtecat: Părinți proști, cu bani și copii cu fală

"Prin aceste moduri de operare, reţeaua a înmatriculat 71 autovehicule de lux, an de fabricaţie 2000-2002, din care 26 au fost furate din Italia, Germania, Ungaria şi Lituania, iar 11 aveau plăcuţe de înmatriculare furate, creând statului roman prin încălcarea reglementărilor vamale un prejudiciu mare", se arăta în ancheta procurorilor. După 9 ani de procese, Berihoi a primit 3 ani şi 6 luni de închisoare. De asemenea, unchiul băiatului, Mihai Berihoi, a fost prins băut la volan după o urmărire prin zona Poitiers, anul trecut. Mihai Berihoi a fost oprit de către poliţişti cu focuri de armă, după ce acesta a lovit o maşină de poliţie de la Secţia 5.

 

 

Comentarii