Spitalele, atacate cibernetic au avut vulnerabilitate la aplicaţia Hipocrate

marți, 13 februarie 2024, 09:29
1 MIN
 Spitalele, atacate cibernetic au avut vulnerabilitate la aplicaţia Hipocrate

Spitalele, atacate cibernetic prin aplicaţia Hipocrate. Aceasta este folosită de majoritatea spitalelor de stat, a fost ţinta unui atac cibernetic de amploare care a avut repercusiuni asupra infrastructurii IT a 18 spitale din întreaga ţară. 

Printre acestea se află patru spitale importante din Bucureşti. Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) a anunţat că fost notificat în cursul acestei zile cu privire la un atac cibernetic de tip ransomware asupra unui furnizor de servicii pentru mai multe spitale din România.

Cititi si: Cum a fost posibil atacul cibernetic care a paralizat două spitale ieșene. La IRO, un virus a intrat în rețea fiind posibile pierderi masive de date

Sistemul informatic Hipocrate este vândut şi securizat de Romanian Soft Company, o firmă controlată în trecut de ex-ministru al Finanţelor Sebastian Vlădescu, aflat în închisoare pentru luare de mită. Securitatea cibernetică a câtorva dintre spitale afectate de atacul cibernetic este asigurată de firma Cymed, condusă de general de brigadă (r) Daniel Ioniţă. Acesta a declarat la solicitarea DeFapt.ro că majoritatea spitalelor nu au afectate conexiunile, doar aplicaţia Hipocrate, care nu este în responsabilitatea sa.

Vezi mai multe detalii pe defapt.ro; SURSA FOTO: sighet247.ro

Comentarii