Tânăr de 22 de ani cu BMW: un mort, iar firma de asigurări pusă să plătească sute de mii de euro

sâmbătă, 12 iunie 2021, 01:50
2 MIN
 Tânăr de 22 de ani cu BMW: un mort, iar firma de asigurări pusă să plătească sute de mii de euro

Un şofer de BMW a scăpat de închisoare după ce a ucis un om. Judecătorii păşcăneni au apreciat că pentru fapta sa este suficientă o pedeapsă cu suspendare. Firma de asigurări este însă bună de plată.

Accidentul s-a produs în după-amiaza zilei de 26 iulie 2018. Petru Pandel, la acea dată în vârstă de 22 de ani şi posesor al permisului de conducere de doi ani, se afla la volanul unui autoturism BMW, pe strada Gării din Paşcani.

Din cauza vitezei de 79 km/h, el a ratat curba periculoasă din apropierea societăţii Agrocomplex, a trecut pe contrasens şi a intrat în coliziune frontală cu un automobil Volkswagen, condus regulamentar de C.I.G. La sosirea ambulanţei, C.I.G. era deja în stop cardiac. Deşi a fost resuscitat timp de 40 de minute, el nu a mai putut fi salvat.

Pandel a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă. Judecătorii au constatat că tânărului îi revenea culpa exclusivă pentru producerea accidentului, viteza maximă permisă pe tronsonul respectiv de drum fiind de 50 km/h.

Totuşi, magistraţii Judecătoriei Paşcani au reţinut în favoarea acestuia faptul că se afla la primul conflict cu legea penală şi că şi-a regretat fapta. Pandel a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani.

Totodată, i s-a interzis să mai conducă timp de 5 ani. Firma de asigurări va avea de plătit daunele materiale în valoare de 2.900 euro şi cele morale, de 200.000 euro către familia şoferului decedat.

De asemenea, Euroins SA va trebui să plătească o pensie de întreţinere de 150 euro fiecăruia dintre cei trei copii ai lui C.I.G., până la majorat. Familia, dar şi Euroins au contestat sentinţa, Curtea de Apel urmând să reanalizeze cazul în octombrie.

Comentarii