Tensiuni între PNL și PSD. Vîlceanu: Premierul Ciucă ne-a rugat să nu mai vorbim în contradictoriu în public

joi, 17 februarie 2022, 13:59
1 MIN
 Tensiuni între PNL și PSD. Vîlceanu: Premierul Ciucă ne-a rugat să nu mai vorbim în contradictoriu în public

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Dan Vâlceanu, a declarat, joi, că premierul Ciucă le-a cerut liberalilor să nu mai vorbească în contradictoriu cu liderii PSD, după ce în presă a apărut informația că Sorin Grindeanu l-ar fi acuzat într-o ședință de guvern pe Vîlnceanu că atacă miniștrii PSD, scrie g4media.

”Domnul Ciucă ca de fiecare dată ne-a rugat să nu mai vorbim în contradictoriu în public. Nu am apostrofat pe nimeni, puteți să luați imaginile. Am spus un lucru de notorietate publică, faptul că la ministerul sănătății și la ministerul muncii de ani de zile nu există o absorbție bună pe fonduri europene”, a declarat Vîlceanu.

El a mai spus că nu a recționat la atenționarea premierului. ”Nu trebuia să dau un răspus. Nu a fost nici un fel de critică, a fost o recomandare pe viitor să evităm astfel de situații”, a mai spus ministrul.

”Este premierul României, pe care PNL îl susține, și trebuie să-și facă datoria de premier de coaliție”, a mai spus Vîlceanu. Aceste declarații au fost făcute, joi, după discuții împreună cu președintele Florin Cîțu în biroul președintelui PSD, Marcel Ciolacu, de la Camera Deputaților.

Context

Potrivit unor surse guvernamentale, premierul Nicolae Ciucă l-ar fi certat, miercuri, pe ministrul Fondurilor Europene Dan Vîlceanu în ședința de guvern pentru că a criticat public doi miniștri de la PSD. Liberalul le-a reproșat miniștrilor Muncii și Sănătății (PSD) modul în care gestionează fondurile europene.

Comentarii