Tot online. USAMV a stabilit calendarul și noile condiţii de admitere

marți, 05 ianuarie 2021, 02:56
2 MIN
 Tot online. USAMV a stabilit calendarul și noile condiţii de admitere

Se menţine posibilitatea înscrierilor online.

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad“ din Iaşi (USAMV) a stabilit condiţiile şi calendarul admiterii pentru anul universitar 2021-2022, publicând pe site metodologia care stabileşte cadrul general. Aceasta nu diferă cu mult faţă de cea de anul anterior, remarcându-se păstrarea şi în acest an a posibilităţii înscrierii online a candidaţilor şi de reluarea procedurilor de preînscriere online.

Astfel, în perioada 12 – 23 iulie 2021, se va desfăşura înscrierea candidaţilor pentru admiterea din sesiunea iulie 2021, la domeniile Agronomie, Horticultură, Zootehnie, Inginerie şi management în agricultură şi dezvoltare rurală, Ingineria produselor alimentare, Ingineria mediului, Biotehnologii, Biologie şi Medicină Veterinară. În aceeaşi perioadă, 12 – 23 iulie 2021, se va desfăşura înscrierea pentru învâţământul la distanţă (ID), la domeniile Agronomie, Inginerie şi Management în Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Horticultură şi Zootehnie.

„Admiterea candidaţilor la USAMV din Iaşi se face pe baza notelor obţinute la probele de Bacalaureat (nota de la proba scrisă de Limba şi literatura română – 50%, nota de la o altă probă scrisă, la alegerea candidatului – 50%). Numărul total de locuri solicitate Ministerului Educaţiei şi Cercetării de către USAMV Iaşi este de 1.315, dintre care 850 locuri sunt propuse a fi cu finanţare de la bugetul de stat“, au transmis reprezentanţii USAMV Iaşi.

Conducerea universităţii a stabilit şi perioada dedicată preînscrierilor, astfel între 3 mai şi 30 iunie va fi deschisă platforma de preînscrieri on-line pentru toate programele de studii din cadrul USAMV Iaşi, iar cei care vor dori vor putea să folosească această facilitate.

„Perioada de desfăşurare a admiterii la Universitatea noastră a fost stabilită pentru luna iulie 2021, iar în eventualitatea neocupării locurilor planificate se va organiza o a doua sesiune de admitere, în luna septembrie“, a declarat prof.dr. Costel Samuil, prorector responsabil cu activitatea didactică a USAMV Iaşi.

Comentarii