Tragedia de la Timișoara. Mama și copiii, în același sicriu. Preoții, debusolați

vineri, 06 mai 2022, 10:36
1 MIN
 Tragedia de la Timișoara. Mama și copiii, în același sicriu. Preoții, debusolați

Familia a decis să-i îngroape împreună pe cei trei, mama sinucigaşă şi copiii omorîţi, într-un singur sicriu. Asta îi pune în dificultate pe preoţi, care deşi nu pot oficial o slujbă normală pentru un sinucigaş, sunt nevoiţi să o facă pentru micuţi.

Iulia Bogdan Billi, femeia de 33 de ani care s-a sinucis aruncându-se de la etajul zece al unui bloc din Timişoara, şi cei doi copilaşi ai ei, care au fost duşi spre moarte de mama lor, un băiat de doi ani şi o fată de şase ani, vor fi înmormântaţi vineri, 6 mai, în cimitirul din cartierul Freidorf din Timişoara.

„În 40 de ani de când sunt în preoţie n-am văzut aşa ceva, ca mai multe persoane să fie înmormântate în acelaşi sicriu. Aşa a decis familia. În cazul mamei va exista o slujbă specială pentru sinucigaşi, iar în cazul copiilor trebuie să oferim o slujbă normală. Mama şi-a omorât copiii. Şi-a pierdut credinţa în Dumnezeu. Nu şi-a iubit copiii, o mamă se jertfeşte pentru copilul ei. Ea nu a făcut aşa. Pentru ea va fi o rugăciune specială permisă de Sfântul Sinod. Nu se va pomeni nici numele ei. Iar copiii, nevinovaţi, vor avea slujbă normală”, a declarat părintele Ionel Popescu, vicar eparhial şi conducătorul oficiului parohial Iosefin.

Aflați amănunte de pe adevarul.ro.

Comentarii