Trump se confruntă cu noi acuzații în cazul documentelor confidențiale

vineri, 28 iulie 2023, 07:26
1 MIN
 Trump se confruntă cu noi acuzații în cazul documentelor confidențiale

Fostul președinte american Donald Trump a fost vizat joi de noi acuzații în dosarul privind gestionarea neglijentă a unor documente confidențiale atunci când a părăsit Casa Albă, caz pentru care un proces este programat pentru luna mai 2024, potrivit AFP.

Într-un document judiciar publicat joi, procurorii federali l-au acuzat pe favoritul în alegerile primare republicane din 2024 că a încercat să facă să fie șterse înregistrările camerelor de supraveghere de la reședința sa din Florida pentru ca acestea să nu ajungă în mâinile anchetatorilor.

Un al treilea bărbat, un angajat al reședinței, a fost de asemenea inculpat în acest caz, arată documentul judiciar.

Mai mult, avocaților lui Donald Trump li s-a spus să se aștepte la o inculpare a fostului președinte al SUA în ancheta eforturilor de a anula înfrângerea lui la alegerile prezidențiale din 2020, a informat joi NBC News, citând surse, relatează Reuters.

Avocații fostului președinte al SUA Donald Trump au sosit joi la biroul consilierului special Jack Smith, a informat ABC News, în ziua în care un mare juriu se întrunește pentru investigarea eforturilor de a anula înfrângerea lui Trump la alegerile prezidențiale din 2020.

Trump a declarat pe 18 iulie că a primit o scrisoare de la Smith în care afirmă că este „ținta” unei anchete care vizează evenimente care au condus la asaltul din 6 ianuarie 2021 asupra Capitoliului SUA de către susținătorii lui Trump.

Comentarii