Ucigaşii din Sibiu ar fi putut scăpa, după ce au fost reţinuţi, vineri, în Marea Britanie

joi, 23 noiembrie 2023, 12:55
1 MIN
 Ucigaşii din Sibiu ar fi putut scăpa, după ce au fost reţinuţi, vineri, în Marea Britanie

Ucigaşii din Sibiu ar fi putut scăpa, după ce au fost reţinuţi, vineri, în Marea Britanie: pe 17 noiembrie, judecătoarea a dat termen miercuri, 22 noiembrie, pentru mandatul de arestare şi ar fi închis telefonul. Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a confirmat indirect situaţia: „Cu privire la dificultăţile procedurale, cred că este o situaţie asupra căreia merită să se aplece Consiliul Superior al Magistraturii”.

La Tribunalul Sibiu, au fost înregistrate două dosare cu propunerea de arestare preventivă a celor doi suspecţi – 2710/85/2023 şi 2711/85/2023. Primul a fost înregistrat în 17 noiembrie, iar sâmbătă, 18 noimebrie, a fost amânată judecarea pentru 22 noiembrie din ”lipsă de procedură”, aşa cum scrie pe portalul instanţelor. Al doilea a fost înregistrat în 19 noiembrie şi s-a judecat în aceeaşi zi, în care a fost admisă propunerea procurorilor.

Potrivit unor surse din ministerul de Interne, urmare a cooperării poliţieneşti cu autorităţile britanice, doi dintre cei trei suspecţi în cazul crimei de la Sibiu, unde a fost ucis un om de afaceri, au fost identificaţi, vineri, în Scoţia şi Irlanda de Nord. Poliţiştii britanici au anunţat partea română că-i pot reţine pentru 12 ore, dar este nevoie de un mandat de arestare emis de România, pentru a-i închide şi trimite înapoi.

Vezi mai multe detalii pe defapt.ro

 

 

 

Comentarii