Ucraina a scufundat încă o navă rusească în Marea Neagră. Momentul exploziei – VIDEO

marți, 05 martie 2024, 13:47
1 MIN
 Ucraina a scufundat încă o navă rusească în Marea Neagră. Momentul exploziei – VIDEO

Directoratul Principal de Informații (GUR) al Ucrainei a publicat marți dimineața o înregistrare video care arată cum a atacat cu drone navale nava rusească de patrulare „Serghei Kotov” în Marea Neagră, în apropiere de Crimeea.

Înregistrarea video arată cum nava a fost zguduită de explozii puternice în urma impactului cu dronele navale „kamikaze”, fiind foarte improbabil ca ea să se poată menține pe linia de plutire după acestea.

GUR a declarat mai devreme în cursul dimineții că unitatea sa specială Grupul 13 a atacat nava de patrulare Serghei Kotov a Flotei rusești din Marea Neagră în apropiere de strâmtoarea Kerci.

„Ca urmare a unui atac al dronelor maritime Magura V5, nava rusă Project 22160 Serghei Kotov a suferit avarii la pupa, la tribord și la babord", a precizat aceasta, adăugând că nava valora aproximativ 65 de milioane de dolari. Rusia a făcut planuri să construiască doar 6 astfel de nave, dintre care 4 au fost finalizate și alte două se află încă în construcție.

Andrii Yermak, șeful de cabinet al președintelui Zelenski, a scris marți, pe Telegram, că „flota rusă din Marea Neagră este un simbol al ocupației” și că aceasta „nu se poate afla în Crimeea ucraineană”.

Mai devreme, pe rețelele de socializare a apărut și o înregistrare video separată, filmată aparent din partea rusă, despre care se crede că a surprins de la distanță explozia care a zguduit nava „Serghei Kotov”.

Comentarii