Ucraina aruncă totul în luptă. Sunt mobilizaţi şi bărbaţii peste 60 de ani

sâmbătă, 26 februarie 2022, 11:58
1 MIN
 Ucraina aruncă totul în luptă. Sunt mobilizaţi şi bărbaţii peste 60 de ani

Apropierea tancurilor ruseşti de Kiev a determinat autorităţile ucrainene să arunce totul în lupta pentru protecţia capitalei. Ministerul Apărării din Ucraina a anunţat vineri că mobiliza inclusiv bărbaţii peste 60 de ani care mai sunt apţi pentru confruntare.

„Atacul pe scară largă al Rusiei asupra statului nostru durează de 30 de ore. Datorită eroismului apărătorilor noştri, Ucraina a îndurat prima, cea mai grea zi. Ocupanţii au suferit pierderi semnificative.

Mii de oameni se alătură forţelor de apărare teritorială şi sunt gata să respingă inamicul. Numai la Kiev există deja 18.000 de pistoale-mitralieră şi muniţia corespunzătoare, care au fost deja distribuite şi vor continua să fie distribuite trupelor de voluntari.

Cei care doresc să se alăture Trupelor Trupelor şi să-i oprească pe ocupanţii ruşi cu armele în mână sunt în creştere şi vin mai multe arme.

În plus, am decis, de comun acord cu Comandantul Forţelor Armate ale Ucrainei, generalul de brigadă Yuri Galushkin, să implicăm şi bărbaţii peste 60 de ani, care sunt pregătiţi moral şi fizic să reziste şi să învingă dusman”, a anunţat ministrul Apărării din Ucraina, Oleksiy Reznikova.

Citiţi materialul integral pe presshub.ro

 

Comentarii