Un băiețel de 5 ani a murit după ce a căzut cu bicicleta într-un canal. Fratele său s-a speriat și nu a spus părinților ce s-a întâmplat, alarma fiind dată abia după vreo 8 ore

luni, 08 mai 2023, 07:45
2 MIN
 Un băiețel de 5 ani a murit după ce a căzut cu bicicleta într-un canal. Fratele său s-a speriat și nu a spus părinților ce s-a întâmplat, alarma fiind dată abia după vreo 8 ore

Tragedia s-a petrecut joi, în jurul orei 12.00, când micuțul de 5 ani se juca împreună cu fratele său de 7 ani și un alt copil, de 9 ani, pe malul unui canal de canal de evacuare a apei de la Microhidrocentrala nr. 2 Bilca. La un moment dat, băiețelul de 5 ani a căzut cu bicicleta în apă, a încercat să iasă, dar din cauza dalelor abrupte de pe malul canalului nu a reușit. Temându-se că vor fi certați, ceilalți doi copii nu au spus părinților ce s-a întâmplat, dispariția băiatului de cinci ani fiind anunțată la 112 abia la ora 20.11. Trupul acestuia a fost purtat de curenții puternici vreo doi kilometri și a fost găsit într-un bazin de acumulare.

 

Joi, la ora 20:11, Poliția Rădăuți a fost sesizată prin112 cu privire la faptul că un copil ar fi căzut în canal de la prânz, existând urme în acest sens. Din cercetările efectuate a reieșit faptul că în jurul orelor 12.00, B. Gabriel,  în vârstă de 5 ani, și fratele acestuia, în vârstă de 7 ani, au plecat de acasă pentru a se juca pe toloacă, situată în apropierea canalului de evacuare a apei, al Microhidrocentralei nr. 2 Bilca.

Băiatul de 7 ani a mers pe bicicletă, iar cel mic pe jos, iar ajunși pe toloacă, cei doi s-au întâlnit cu un alt băiat, în vârstă de 9 ani.

Cei trei s-au jucat pe un drum aflat în imediata apropiere a canalului, paralel cu acesta. Cei doi copii mai mari aruncau cu pietre în apa canalului, băiețelul de cinci ani se juca cu bicicleta în jurul acestora, iar la un moment dat a căzut cu bicicleta în canal.

Gabriel a încercat să ajungă la mal, însă înclinația dalelor canalului era prea abruptă și curenții apei prea puternici, fiind dus de apă pe o distanță de aproximativ 80 de metri, unde s-a scufundat și nu a mai fost văzut. Cadavrul copilului a fost găsit ulterior în bazinul de acumulare al Microhidrocentralei nr. 3 Bilca, situat la o distanță de aproximativ 1,9 km.

Pe cadavrul copilului nu au fost identificate urme de violență. Din discuțiile purtate cu fratele lui Gabriel și cu celălalt băiat a reieșit faptul că acestora le-a fost frică să spună imediat părinților despre cele întâmplate de teamă să nu fie certați.

Polițiștii au întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de ”ucidere din culpă”.

Sursa: obiectivdesuceava

Comentarii