Un ieșean s-a dat de gol că folosește apa pentru grădină după ce a făcut o reclamație la ApaVital

miercuri, 06 iulie 2022, 15:57
2 MIN
 Un ieșean s-a dat de gol că folosește apa pentru grădină după ce a făcut o reclamație la ApaVital

În plină secetă și cu restricții de apă potabilă în numeroase zone, un  ieșean folosea apa pentru udat grădina. Poate că ar fi continuat fără să fie prins dacă nu făcea o reclamație la ApaVital, nemulțumit că era facurat pentru canalizare. În plângere, ieșeanul spune clar ce face cu apa.

Reacția ApaVital a fost postată pe pagina de Facebook a instituției.

”Puteți citi mai jos o solicitare primită ieri pe adresa de e-mail ApaVital, în care un utilizator este nemulțumit de procentul de facturare a apei canalizate. Motivul? 90% din apa pe care o primește de la ApaVital o folosește pentru … irigarea gazonului și a plantelor. Din motive evidente, nu divulgăm date privind utilizatorul în cauză, dar vă putem spune că are punctul de consum într-o localitate din Zona Metropolitană Iași. 
Menționăm că, în conformitate cu prevederile Regulamentului serviciului de alimentare cu apă și de canalizare, utilizatorii au obligația de a “asigura folosirea eficientă și rațională a apei preluate din rețeaua publică” și de a utiliza apa “numai pentru folosințele prevăzute în contractul de furnizare a serviciului”. Concret, apa de la robinet nu este furnizată pentru irigarea plantelor și a gazonului.
Ne confruntăm în această perioadă cu numeroase probleme legate de lipsa apei, pe fondul unui consum excesiv, determinat de folosirea apei în alte scopuri, în special pentru irigarea culturilor. Zeci de localități din județ primesc apă după program, în contextul în care rezervele de apă se epuizează cu rapiditate. Rugăm încă o dată utilizatorii să folosească apa de la robinet doar pentru uz casnic și menajer, pentru ca această resursă vitală vieții și sănătății să fie disponibilă întregii comunități!”

Comentarii