Un mega cămin studențesc, în care încape o comună, se construiește la Suceava. Este cel mai mare din țară.

joi, 25 august 2022, 15:09
3 MIN
 Un mega cămin studențesc, în care încape o comună, se construiește la Suceava. Este cel mai mare din țară.

Semnarea contractului, cu firma Simion Tehnoconstruct, a avut loc la Palatul Administrativ, în Sala Unirii, în prezența premierului României, Nicolae Ciucă, și a directorului general al CNI, Manuela Irina Pătrășcoiu

Miercuri a fost semnat la Suceava contractul de proiectare și execuție a celui mai mare cămin studențesc din țară, cu o capacitate de peste 800 de locuri de cazare, o mulțime de facilități și toate dotările necesare.

Semnarea contractului, cu firma Simion Tehnoconstruct, a avut loc la Palatul Administrativ, în Sala Unirii, în prezența premierului României, Nicolae Ciucă, a ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, și a  directorului general al CNI, Manuela Irina Pătrășcoiu, reprezentanți ai beneficiarului – USV, precum și a numeroase oficialități locale și județene.

„Bucurie mare – căminul studențesc cu trei corpuri de clădire, în valoare de 155 de milioane de lei (31 de milioane de euro) care va deservi Universitatea Suceava, se construiește în campusul de la Moara. Acesta va asigura studenților 826 de locuri de cazare”, a spus președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

Terenul pe care se va construi obiectivul de investiții contractat de CNI are o suprafață de 15.000 mp, dintr-un total de 300.000 mp aflat în proprietatea Universității „Ștefan cel Mare”.

Suprafața afectată de clădirea căminului va fi de 3.723,80mp, adică 5%, dar la capacitatea sa, de 826 de persoane, echivalează cu toți locuitorii unei mici comune, adunați sub același acoperiș.

Clădirea este alcătuită din 3 corpuri rectangulare, din care 2 corpuri sunt dispuse paralel (corpul 1 și corpul 2) fiind puse în legătură la fiecare nivel, printr-un tronson central, perpendicular (corpul 3).

Regimul de înălțime al clădirii este demisol parțial+Parter+4 Etaje, înălțimea maximă propusă fiind de 16,80 m la corpul central față de înălțimea generală de 15,50 m de la cota 0,00 la celelalte două corpuri paralele. Înălțimea unui nivel este de 2,90 m.

Suprafața desfășurată construită va ajunge la 20.023,60 mp.
Impresionante sunt și condițiile, dotările și instalațiile prevăzute în proiect, demne de un spațiu de cazare modern, care va fi căutat de către studenți.

Fiecare nivel al celor două corpuri paralele adăpostește camere de cazare, oficii, locuri de luat masa, spălătorii/călcătorii pentru studenți, mici spații tehnice, mici depozitări și grupuri sanitare diferențiate pe sexe pentru vizitatori și/sau pentru personal.

Corpului central este prevăzut și cu un spațiu pentru petrecerea timpului liber (lounge) compartimentat ușor, cu un foaier, pentru a putea fi extins în ocazii speciale.
Camerele de cazare sunt pentru două persoane, de cca. 23,65 mp, cu spațiu de dormit de cca. 17 mp, hol de intrare de cca. 3,35 mp și grupul sanitar cu duș de cca. 2,60 mp. Camerele pentru persoanele care se deplasează cu scaun rulant, de cca. 25,70 mp, sunt alcătuite din spațiul de dormit comun cu holul de intrare, de 20,77 mp și grup sanitar cu duș, de 5,30 mp. Toate camerele au balcoane închise, pe toată lățimea lor, de 90 cm adâncime.

Mai mult, pe monitorulbt

Comentarii