Un mic pas pentru A8. Primul acord de mediu pe segmentul Tg. Mureș – Moțca

joi, 13 octombrie 2022, 13:38
2 MIN
 Un mic pas pentru A8. Primul acord de mediu pe segmentul Tg. Mureș – Moțca

Cătălin Urtoi a anunțat pe pagina sa de Facebook depășirea unui obstacol birocratic pe drumul de construire a A8. Este vorba de un act de mediu, pe tronsoul Tg. Mureș – Moțca, act ce a fost respins în 2011 și care reprezintă unul dintre capetele segmentului montan, care ar urma să fie construit cu bani din PNRR.. Din acest moment se poate trece la următorul pas, respectiv cel de licitație/execuție a autostăpzii Moldovei

Postarea lui Cătălin Urtoi, consilier al ministrului Transporturilor.:

Autostrada Unirii-A8 
Fapte, nu vorbe!
Avem primul ACORD DE MEDIU pe A8!
"Autostrada Târgu Mureș-Târgu Neamț, Secțiunea III Leghin-Tg.Neamț (Moţca)"
După luni de muncă din partea celor din CNAIR (departament Mediu și departament Tehnic),  proiectantul Acciona, consultantul EPC, consultantul Protelco, APM Neamț, APM Iași și alte instituții avizatoare iată că de astăzi avem primul Acord de Mediu pe A8.
Aș putea spune că asistăm la un moment istoric, în condițiile în care un astfel de Acord de Mediu pe A8 a fost respins în 2011!
Din acest moment se poate trece la etapa următoare pe această secțiune, adică licitația de Proiectare + Execuție!
Urmează emiterea Acordului de Mediu pe secțiunea I, Tg.Mureș-Miercurea Nirajului și cel de pe secțiunea II, MiercureaNirajului-Leghin. 


Eu vreau să le  mulțumesc celor din CNAIR pentru această etapă!
Țin să mulțumesc colegilor din asociațiile Împreună Pentru A8 și Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei!
Vreau să fac o mențiune specială și să le mulțumesc colegilor de la MVA care în 2021 au propus introducerea acestor capete din A8 la finanțare prin PNRR!
Așa cum spun de câteva luni, de când sunt consilier al Ministrului Transporturilor,  proiectele Moldovei au tot sprijinul din partea MT și personal din partea d-lui Sorin Grindeanu, VicePremier și Ministru al Transporturilor.
În încheiere vreau să vă promit că voi continua să urmăresc fiecare etapă a proiectului A8 și chiar dacă unele persoane se mai supără pe mine îi rog să mă înțeleagă că nu o fac decât pentru a merge înainte cu acest proiect!
Ușor nu va fi, dar sunt convins că acest proiect va deveni realitate, conform legii 291/2018 și OUG105/2020.
Voi continua să mă implic din poziția pe care o am și în monitorizarea proiectelor A7, A13, Dex Focșani-Brăila, Dex Botoșani-Suceava, Dex Bacău-Piatra Neamț, Variante Ocolitoare, deoarece avem nevoie de această infrastructură rutieră în Moldova.

Comentarii