Un neamț care a evadat din închisoare s-a dat drept român în propria țară. „Vasile” a lucrat chiar ca îngrijitor de bătrâni. Era căutat pentru trafic de droguri

miercuri, 14 iunie 2023, 10:41
2 MIN
 Un neamț care a evadat din închisoare s-a dat drept român în propria țară. „Vasile” a lucrat chiar ca îngrijitor de bătrâni. Era căutat pentru trafic de droguri

Un neamț din Renania de Nord-Vestfalia și-a luat o falsă identitate românească. Timp de mai mulți ani, el a fost românul Vasile Radu. O vreme a lucrat chiar și în domeniul îngrijirii vârstnicilor.

De obicei, infractorii se ascund pentru a scăpa de justiție. Sascha S. (39 de ani), însă, a trăit luni de zile în Dresda ca asistent medical de bătrâni care muncește din greu.

Cu toate acestea, cu un pașaport fals. Conform acestui document, el era românul Vasile Radu. Un ofițer superior de poliție a observat frauda. Acum, adevăratul Sascha, un german din Renania de Nord-Vestfalia, a trebuit să dea socoteală în fața unui tribunal din Dresda.

Nimeni nu a bănuit nimic când Sascha, alias Vasile, a prezentat permisul de conducere și cartea de identitate românească. Cu toate aceste falsuri, el a reușit să obțină un certificat de înmatriculare, o asigurare de sănătate, a activat un cont curent și s-a mutat într-un apartament cu două camere în Seevorstadt. "Vasile" a lucrat chiar și ca asistent geriatric.

"La acea vreme, eram fugar de justiție", a recunoscut Sascha.

În landul său de origine, fusese condamnat pentru infracțiuni legate de droguri. În închisoare, ar fi trebuit să urmeze o terapie. Dar a evadat de acolo.

„Vasile“ a lucrat chiar ca îngrijitor de bătrâni
 

El s-a ascuns în Dresda în 2018 sub numele de Vasile. Sascha a fost descoperit de un polițist care i-a verificat actele și a trebuit să se întoarcă la închisoare și a executat pedeapsa până în august 2020.

Și se pare că s-a reformat. Autoritatea de origine a trimis o scrisoare de laudă tribunalului din Dresda: Sascha este reabilitat, are un loc de muncă permanent, trăiește într-o relație stabilă, are contacte regulate cu ofițerul de probațiune, nu se cunosc noi infracțiuni.

"Mă bucur să aud asta", a spus judecătorul, care a renunțat prompt la o sentință.

Cazul a fost abandonat. Dar Sascha trebuie să facă 60 de ore de muncă. "Mă voi descurca", a spus el și a adăugat: "Aceasta a fost ultima prăpastie din trecutul meu. Acum totul este în urcare", a spus neamțul care a fost român pentru o scurtă vreme, potrivit publicației Tag24.de.

Comentarii