Un șofer a forțat intrarea în România prin Vama Veche circulând pe contrasens și lovind un polițist

luni, 03 iulie 2023, 10:23
2 MIN
 Un șofer a forțat intrarea în România prin Vama Veche circulând pe contrasens și lovind un polițist

Urmărire ca-n filme la Vama Veche. Un șofer, "speriat" de coada foarte mare de la punctul de trecere a frontierei, a depășit coloana de mașini și a intrat pe banda de ieşire din ţară, conducând pe contrasens. Mai mult decât atât, în momentul în care a fost oprit de polițiștii de frontieră, a lovit pe unul dintre aceștia cu mașina și și-a continuat cursa nebună, fiind oprit în zona Staţiei CFR Mangalia ca urmare a intervenţiei unui alt echipaj de poliţie de la serviciul rutier, care între timp fusese alertat şi care i-a blocat trecerea.

Ionuț Matache, în timp ce conducea autoturismul Mercedes, s-a prezentat în punctul de trecere a frontierei Vama Veche cu scopul de a intra în ţară, din Bulgaria. Din cauza fluxului de călători, coada de mașini era foarte mare, lucru care l-a ”speriat” pe bărbat. Astfel, acesta a depășit coloana de mașini, și a intrat pe banda de ieșire din țară, mergând pe contrasens. Lucrătorii de poliţie s-au deplasat lângă autoturismul respectiv şi i-au solicitat inculpatului să se legitimeze şi să prezinte autoturismul pentru controlul de frontieră, spunându-i din nou că va trebui să se întoarcă şi să stea la rând, ca ceilalți conducători auto, însă inculpatul a refuzat şi a pus din nou în mişcare autoturismul, continuându-şi deplasarea pe  teritoriul României, fără să oprească pentru a fi efectuate formalităţile de frontieră.

Întrucât inculpatul a trecut de punctul de control fără să oprească, lucrătorii de poliţie au plecat în urmărirea acestuia cu două autospeciale, având pornite semnalele luminoase şi acustice, pentru a-l determina pe acesta să oprească. Ulterior, maşina condusă de inculpat a fost oprită în trafic după ce aceasta a ajuns în zona Staţiei CFR Mangalia ca urmare a intervenţiei unui alt echipaj de poliţie de la serviciul rutier, care între timp fusese alertat şi care i-a blocat trecerea. Mai mult decât atât, în cursa lui nebună, bărbatul l-a lovit cu mașina pe unul dintre polițiști.

Comentarii