UPB investește în Euronews, dar rectorul Costoiu refuză să spună suma

sâmbătă, 09 ianuarie 2021, 12:43
1 MIN
 UPB investește în Euronews, dar rectorul Costoiu refuză să spună suma

Rectorul UPB, Mihnea Costoiu, spune că investiția Universității Politehnica în postul de știri Euronews va dura cel puțin un deceniu. El nu a vrut să spună din ce bani se va susține acest proiect. Cea mai mare parte a veniturilor UPB vin de la stat, din taxe și cercetare.Euronews este un canal de televiziune de știri paneuropean disponibil în 155 de țări. Canalul produce și difuzează știri.

Euronews va ajunge și în România unde va avea o redacție proprie formată din 100 de oameni. În afara emsiunilor care vor fi preluate de la canalul „mamă”, Euronews România va produce conținut propriu și va analiza, comenta, urmări evenimentele politice din țară.

Inițial s-a spus că postul TV va fi lansat în parteneriat cu Universitatea Politehnică. Newsweek România a stat de vorbă cu rectorul Mihnea Costoiu și a aflat că UPB și-a asumat un rol mai amplu.

UPB va fi acționar al postului care va emite în România, va contribui cu o sumă de bani la bugetul anual. Mihnea Costoiu spune că UPB a intrat în acest proiect considerându-l o investiție. Adică, o afacere.

Aflați amănunte de pe newsweek.ro.

Comentarii