UPDATE – Suspiciuni de Omicron la Iași. Unul dintre pacienti este internat la Parhon

miercuri, 22 decembrie 2021, 18:38
2 MIN
 UPDATE – Suspiciuni de Omicron la Iași. Unul dintre pacienti este internat la Parhon

Suspiciune de infectare cu varianta Omicron la Iasi. Este vorba despre doi pacienti, dintre care unul este internat la Spitalul C.I.Parhon.

Probele au fost trimise la Institutul Cantacuzino pentru secventiere.  "Asa cum stiti, Spitalul Clinic de Boli Infectioase" Sf. Parascheva" Iasi, prin laboratorul de biologie moleculara, este centrul zonal de screening Covid 19 pentru toate tulpinile. Astazi am ridicat suspiciunea inalta, in cazul a doi pacienti, de infectare cu varianta Omicron. Am trimis spre Bucuresti probele recoltate, asteptand secventierea si, probabil, confirmarea. Un pacient este internat in cadrul spitalului Parhon, iar proba celuilalt a venit prin intermediul DSP.", a declarat dr. Florin Rosu, managerul Spitalului de Boli Infectioase Sfanta Parascheva.

COMUNICAT OFICIAL: Prima suspiciune de infectare cu tulpina Omicron la Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon”. Este vorba despre un pacient în vârstă de 49 de ani din județul Vaslui care se află în evidențele spitalului cu o afecțiune urologică. Acesta nu are istoric de călătorie și nici nu a intrat în contact cu persoane care să fi fost plecate din țară în ultimele două săptămâni. „Este o suspiciune la care am cerut confirmarea prin teste specifice, fiind vorba despre un bărbat care a fost depistat pozitiv în octombrie 2020 și vaccinat cu schemă completă în 2021. A venit la spital cu un test rapid pozitiv și cu simptomatologie specifică: disfagie, cefalee și febră”, a declarat conf. dr. Ionuț Nistor, purtător de cuvânt al Spitalului Clinic „Dr. C. I. Parhon”. Starea bărbatului este bună momentan, primind tratament specific.

Comentarii