Urmărire a poliţiştilor pentru prinderea unui şofer care nu a oprit la semnal

duminică, 18 iunie 2023, 17:39
1 MIN
 Urmărire a poliţiştilor pentru prinderea unui şofer care nu a oprit la semnal

Poliţiştii din Olt au urmărit un şofer care nu a oprit la semnal, iar acesta a abandonat autoturismul la un moment dat şi a fugit pe câmp. Oamenii legii au stabilit că bărbatul nu are permis de conducere şi era băut.

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Olt a transmis duminică, printr-un comunicat că poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei oraşului Balş au vrut să oprească, sâmbătă seara, un autoturism care circula pe DJ 643, în comuna Voineasa. 

“Întrucât conducătorul autoturismului nu s-a supus măsurii, poliţiştii au procedat la urmărirea acestuia, cu semnalele acustice şi luminoase în funcţiune. La scurt timp, conducătorul autoturismului a oprit pe marginea părţii carosabile şi a fugit pe câmp. Acesta a fost identificat de către poliţişti, fiind un bărbat, în vârstă de 49 de ani, din comuna Voineasa, judeţul Olt.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliţiei Române, s-a constatat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere, iar autoturismul nu avea încheiată o poliţă de răspundere civilă şi nici inspecţia tehnică periodică valabilă”, a transmis IPJ Olt. 

De asemenea, el a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,14 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore pentru comiterea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Comentarii