USLIP Iaşi a câştigat un proces pentru decontarea din bani publici a unor servicii pentru sindicalişti

marți, 12 martie 2024, 19:07
1 MIN
 USLIP Iaşi a câştigat un proces pentru decontarea din bani publici a unor servicii pentru sindicalişti

Uniunea Sindicatelor Libere din Învățământul Preuniversitar (USLIP) Iași a câștigat astăzi, 12 martie, la Tribunalul Iași, primul dosar privind decontarea cheltuielilor pentru naveta la şi de la locul de muncă, în cazul membrilor de sindicat de la Palatul Copiilor. Pentru moment, este vorba despre o persoană din doisprezece care făceau naveta de la Iași la Podu Iloaiei și Țibănești.

„Este vorba despre plata navetei pentru colegii angajați ai locațiilor din județ ale Palatului Copiilor care fac naveta și au restanțe la plata acestui decont de mai bine de un an. Vorbim despre doisprezece persoane navetiste și, pentru moment, există prima hotărâre pentru o persoană. Cele doisprezece persoane fac naveta de la Iași la Podu Iloaiei și Țibănești. Așteptăm să vedem și la celelalte, dar nu poate fi nicio surpriză. Suma pe care ar trebui să o primească este de aproximativ 5.000 de lei sau, poate, chiar mai mare”, a declarat liderul USLIP Iași, Laviniu Lăcustă.

Liderul de sindicat a spus că este un proces început anul trecut, „proces care obligă Ministerul să asigure fondurile pentru plata navetei”. „Este foarte trist, din păcate, că ne războim pe problema navetei cu Ministerul Educației. Observăm că Ministerul nu a reușit sau nu a vrut să asigure decontarea cheltuielilor pentru câțiva angajați de la Palatul Copiilor. Mă întreb ce vor face atunci când vor avea obligația să facă acest lucru pentru toate cadrele didactice din România care au de parcurs o distanță între domiciliu și locul de muncă”, a completat Laviniu Lăcustă.

 

Comentarii