VIDEO Australian Open: A cincea favorită, în premieră într-o finală de Grand Slam

joi, 26 ianuarie 2023, 14:59
2 MIN
 VIDEO Australian Open: A cincea favorită, în premieră într-o finală de Grand Slam

​Aryna Sabalenka și-a impus stilul de joc, a făcut diferența în special datorită forței loviturilor, iar a cincea favorită de la Australian Open a găsit calea spre prima finală de Grand Slam din carieră. Magda Linette (45 WTA) nu a reușit să o scoată pe adversară din zona de confort, iar surprinzătoarea poloneză a fost eliminată în semifinalele de la Antipozi (7-6(1), 6-2).

Aryna Sabalenka, în finala Australian Open după ce a învins-o pe Magda Linette

Setul I

Aryna și Magda au arătat de la început că țin foarte mult la tactica lor, iar fiecare a încercat pe cât posibil să devină dominantă în raliuri cu armele din dotare.

Poloneza a fost mai inspirată în primele minute, a câștiga contra serviciului și a condus cu 2-0. Simțind că nu poate face legea în joc, Sabalenka a început să lovească și mai puternic cu forehandul.

A pus constant presiune de la retur grație forței și lungimii loviturilor, iar echilibrul manșei a fost restabilit doar câteva minute mai târziu (2-2).

De la acest moment fiecare sportivă a fructificat avantajul serviciului, iar setul a ajuns, previzibil de altfel, în tiebreak.

Au fost minute grele pentru Linette, poloneza resimțind presiunea fantastică a momentului. Cu o experiență net superioară, Aryna a speculat fiecare vulnerabilitate a adversarei, iar tabela a ajuns să arate un incredibil 6-0 pentru Sabalenka. Tiebreakul i-a revenit categoric favoritei cinci, scor 7-1.

Setul II

Jucătoarea din Belarus a continuat să facă ce știe mai bine: să lovească mingea violent și să-și deschidă terenul cu forehandul său exploziv.

Magda a încercat din răsputeri să absoarbă din forța loviturilor adversarei, dar nu a putut să facă atât de doritele schimbări de direcție care să o destabilizeze pe Sabalenka.

Poloneza a știut exact cum trebuie să joace împotriva Arynei, dar nu a reușit să o facă pe mai puternica sa adversară să lovească din deplasare, adică implicit din afara zonei de confort.

Pe un serviciu doi previzibil și nu îndeajuns de rapid, Sabalenka a făcut breakul, iar de la acel moment lucrurile au curs în favoarea ei (4-1).

A mai existat un singur moment în care Linette ar fi putut să schimbe (poate) traiectoria victoriei, dar poloneza a ratat două mingi „legate” de break la scorul de 4-1.

Aflată pe un val de încredere, Sabalenka și-a pus în evidență serviciul și a ajuns la un singur game distanță de victorie.

Aryna a ratat trei mingi de meci până a reușit să închidă semifinala de la lansare (6-2). Partida a durat o oră și 33 de minute.

Sursa: hotnews

Comentarii