VIDEO – Explozia care a speriat Copoul: a ars cortul de evenimente de la Castel

Cauza pare a fi acumularea de gaze. Din fericire, nu s-au înregistrat victime, cortul fiind gol în momentul deflagraţiei.

miercuri, 20 ianuarie 2021, 02:50
2 MIN
 VIDEO – Explozia care a speriat Copoul: a ars cortul de evenimente de la Castel

Incendiul care a izbucnit ieri la restaurantul “La Castel” a pus pe jar locuitorii din municipiul Iaşi, dar mai ales cei care locuiesc în Copou. În jurul orei 11, oraşul întreg a putut auzi o bubuitură, urmată la numai câteva minute de o coloană groasă de fum negru. Fumul negru care urca spre înălţimi dădea impresia unui vulcan care a erupt. 

Imediat, cinci autospeciale cu pompieri au mers în zonă pentru a stinge incendiul. Miraculos, explozia nu a produs victime, iar pagubele nu sunt foarte mari. Pompierii care au ajuns la locul incendiului au văzut arzând un cort de evenimente, din material textil şi din mult plastic. În interiorul acestuia s-ar fi acumulat gaze – se presupuse că acestea au fost folosite la încălzire – care au explodat la un moment dat. Fumul negru s-a datorat arderii materialului textil şi din plastic, dar şi a scaunelor, meselor şi altele.

În momentul în care jurnaliştii “Ziarul de Iaşi” au ajuns la locul respectiv, angajaţii restaurantului alergau care încotro, cuprinşi de panică, unii pentru a mai salva ceva din foc. De asemenea, o coloană de autoturisme cu şoferi curioşi au început să se perinde prin faţa restaurantului, aceştia fiind “alungaţi” de către poliţia locală. Aseară, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Iaşi au precizat despre cauza incendiului că ar fi în curs de soluţionare.

“În jurul orei 11, ISUJ Iaşi a fost solicitat să intervină la un incendiu care se manifesta la cortul de evenimente ce aparţine restaurantului “La Castel”. La locul intervenţiei s-au deplasat patru autospeciale de stingere, o cisternă cu apă, un echipaj de prim ajutor cu un efectiv de 20 cadre militare. Nu au fost înregistrate victime şi nu a existat pericol de propagare la vecinătăţi. Incendiul a fost localizat şi lichidat, iar acţiunea a fost condusă de către inspectorul şef, colonel Ionuţ-Ciprian Grădinaru”, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii