VIDEO Operațiune dificilă de recuperare a turistului omorât de fulger în Munţii Bucegi. Bărbatul rămăsese în urmă, să facă poze

duminică, 17 iulie 2022, 18:25
2 MIN
 VIDEO Operațiune dificilă de recuperare a turistului omorât  de fulger în Munţii Bucegi. Bărbatul rămăsese în urmă, să facă poze

Salvamontiştii din staţiunea Buşteni participă, duminică după amiază, la o acţiune dificilă de recuperare a turistului din Portugalia care a murit sâmbătă în Masivul Bucegi, după ce a fost lovit de trăsnet.

Sâmbătă, un turist străin şi-a găsit sfârşitul lovit de trăsnet, în Masivul Bucegi. Salvatorii au încercat extragerea cadavrului cu ajutorul unui elicopter, întrucât trupul bărbatului din Portugalia a căzut în prăpastie după ce a fost atins de descărcarea electrică. Însă acţiunea nu a fost posibilă din cauza rafalelor puternice din zona de creastă, transmite Salvamont Buşteni.

Operaţiune dificilă în Masivul Bucegi, după ce un turist străin a murit lovit de fulger

În aceste condiţii, echipe de salvatori montani au reuşit, după câteva ore de eforturi, să scoată cadavrul din prăpastia în care acesta de afla. La ora transmiteri acestei ştiri, acţiunea de recuperare este în desfăşurare. Turistul portughez aflat sâmbătă pe munte, pe poteca dintre Vârful Bucşoiu şi Vârful Omu cu un grup de 17 persoane, a fost lovit de trăsnet în condiţiile în care turiştii au fost surprinşi de furtună. Un prim trăsnet a lovit în apropierea grupului, cei mai mulţi dintre turişti căutând să se adăpostească.Bărbatul a rămas pe potecă, după cum au povestit însoţitorii lui, pentru a face fotografii, moment în care al doilea trăsnet l-a lovit mortal. Potrivit news.ro, grupul de turişti se afla în România într-o excursie organizată şi plecase sâmbătă din Bucureşti, să urce în Bucegi.

Comentarii