VIDEO Pentagon Leaks: Suspectul scurgerii de documente a fost prins / Imagini de la arestarea sa

joi, 13 aprilie 2023, 21:09
1 MIN
 VIDEO Pentagon Leaks: Suspectul scurgerii de documente a fost prins / Imagini de la arestarea sa

Un membru al Gărzii Naţionale Aeriene a SUA, suspectat că este autorul recentelor scurgeri de informaţii clasificate ale Pentagonului, fost arestat joi în Massachusetts (nord-estul Statelor Unite), informează Reuters. Numele său este Jack Teixeira.

FBI a anunțat joi că „a efectuat o arestare și continuă să desfășoare activități autorizate de aplicare a legii la o reședință din North Dighton, Massachusetts”, în contextul în care presa a anunțat că a fost identificat suspectul în cazul scurgerii de informații clasificate.

Ulterior, într-o declarație de presă, procurorul general al SUA, Merrick Garland, a confirmat arestarea lui Jack Teixeira în acest caz.

Postate iniţial pe pagina web a respectivului grup, documentele secrete apărute începând din weekendul trecut şi pe reţelele de socializare Twitter şi Telegram oferă o imagine asupra activităţilor de culegere de informaţii desfăşurate de SUA pe plan global, notează Agerpres. Dar ies în evidenţă dezvăluirile despre războiul ruso-ucrainean şi despre ajutorul militar occidental oferit Kievului. Datate din februarie şi martie, aceste documente arată deopotrivă deficienţe atât ale armatei ruse, cât şi ale armatei ucrainene.

 

Comentarii