VIDEO Ședință CL cu dezbateri pe 50 de proiecte de hotărâre. De urmărit salariile pentru nababi și mizele imobiliare

luni, 27 februarie 2023, 10:22
3 MIN
 VIDEO Ședință CL cu dezbateri pe 50 de proiecte de hotărâre. De urmărit salariile pentru nababi și mizele imobiliare

Consilierii locali se reunesc astăzi în ședință ordinară și vor dezbate peste 50 de proiecte de hotărâre. 

Ședința poate fi urmărită mai jos:

UPDATE ORA 15.00: Ședința CL s-a încheiat după aproape 5 ore, fără surprize: toate proiectele imobiliare de amploare despre care ZDI a scris astăzi au fost aprobate de plen. În ceea ce privește bugetele societăților din subordine, cel al CTP a fost retras de pe ordinea de zi pentru anumite clarificări, dar va fi supus din nou aprobării în ședința următoare.

UPDATE ora 10.30

În debutul ședinței, reprezentantul unei asociații de proprietari din Păcurari a luat cuvântul și a solicitat retragerea de pe ordinea de zi a proiectului urbanistic privind extinderea cu încă o clădire a centrului de dializă Fiterman din capătul cartierului. Potrivit proiectului, noul imobil ar urma să fie construit spre Canta (în locul unei foste benzinării) și ar urma să aibă 5 etaje. Asociația de proprietari din vecinătate a arătat că nu a fost informată asupra acestui proiect și a adus mai multe argumente împotriva aprobării unei astfel de investiții: încălcarea indicatorilor urbanistici anterior aprobați de CL, realizarea unui studiu de însorire care nu reflectă realitatea („blocul vecin va fi lipsit de lumină întreaga zi, iar la câțiva metri vor avea un zid de beton”), nerespectarea normei de protecție sanitară pentru noul imobil (în sensul nerespectării distanței minime de 15 m față de vecinătăți) și vicierea procedurii de informare a vecinilor care nu s-a făcut în conformitate cu legislația în vigoare. În final, reprezentanții asociației au obținut promisiunea de la primarul Mihai Chirica va proiectul va fi scos de pe ordinea de zi.

Stire initiala.

În prima parte a întâlnirii, discuțiile între consilieri se vor axa pe bugetele pe anul în curs ale societăților din subordine: Servicii Publice, Termo Service, Ecopiața, CTP, Salubris și Citadin. Cu venituri de peste jumătate de miliard de lei, cele șase societăți au prevăzut un nivel minim de investiții, de doar 4% (circa 23 milioane lei).

În plus, șefii sunt pe punctul de a încasa venituri consistente în acest an, care pot ajunge la 5.000 euro net/lună.
Un alt proiect este de interes pentru elevi: peste 12.700 de burse vor fi aprobate pentru anul școlar 2022-2023 (performanță – 261, merit – 7.577, studiu – 1.420 și ajutor social – 3.489).

CITIȚI și: Nababii lui Chirica aşteaptă bonusurile: unii directori vor ajunge la venituri de 5.000 de euro pe lună

Ședința de astăzi are și o miză imobiliară semnificativă: vor fi aprobate proiecte urbanistice care vor reconfigura din temelii foste zone industriale: peste 80 de tronsoane de bloc, hoteluri, spații de birouri și centre administrative.

CITIȚI și: Vot cu miză imobiliară uriaşă azi la Iaşi. Unele cartiere îşi vor schimba practic faţa. Vor fi sau nu surprize?

Vom reveni cu detalii pe parcursul desfășurării ședinței.

Comentarii