Nostalgiile iesene ale lui Damaschin

joi, 28 ianuarie 1999, 00:00
2 MIN
 Nostalgiile iesene ale lui Damaschin

Dupa cum v-am informat, la faza finala a Cupei Sperantelor – Memorialul Gheorghe Ola ce se desfasoara in Sala Polivalenta asista si fostul virf al lui Poli Iasi, Rapid, Dinamo si Feyenoord Rotterdam, Marian Damaschin. Dupa 7 ani de cind a pus ghetele in cui, cu citeva kilograme bune in plus fata de perioada in care juca, "Maschi" a raspuns cu amabilitate invitatiei unui blitz-interviu.
– Il cunoasteti cumva pe numarul 9 de la copiii lui Dinamo?
– (Zimbeste) Mihai, fiul meu, este si el atras de gol. Asa a fost sa fie si, cine stie, poate intr-o zi, va ajunge sa-si implineasca visul.
– Ce model are ca virf Mihai?
– Nu pot sa va raspund la aceasta intrebare!
– Ajungeti rar sau foarte rar in Iasi.
– Asa e deoarece afacerile nu prea imi permit sa plec din Bucuresti. Tin insa legatura cu Adi Kereszy, Benone Dohot sau cu alti fosti coechipieri de-ai mei. De altfel marti nu am ratat prilejul de a sta impreuna cu ei, cu "Badia" Ursu si cu alti prieteni la o masa in care amintirile au fost rascolite si m-au rascolit din plin.
– Sinteti cotat ca cel mai realizat fost fotbalist iesean din punct de vedere material.
– Nu sint eu in masura sa fac ierarhii insa l-as minia pe Dumnezeu daca as spune ca nu imi merge bine. Am un en- gros, am cumparat o piata bucuresteana… Uitindu-ma in urma pot spune deci ca nu am risipit banii pe care i-am cistigat in fotbal.
– Sinteti sponsor al grupei de copii in care joaca fiul dumneavoastra, MBS fiind inscriptionat pe tricourile "cateilor rosii". V-ati implicat si la echipa mare?
– Material nu. Merg insa la aproape toate meciurile lui Dinamo mai ales ca stau foarte aproape de stadion si sint destul de conectat la ceea ce se intimpla la club.
– Care e atmosfera acum la Dinamo?
– Bineinteles ca baietii sint un pic descumpaniti insa daca vor juca la fel ca in tur eu cred ca nu vor scapa titlul.
– Despre Iasi?
– Tare mi-as dori sa vin mai des aici unde mai este si acum o mare parte a sufletului meu. Sper din tot sufletul ca si Poli sa ajunga intr-un viitor acolo unde a fost.
– Cind mai veniti la Iasi?
– Cine stie, poate la un urmator turneu final al copiilor! (A consemnat Ovidiu MINEA)

Comentarii