200 de studenţi bioingineri vor participa online la cea mai mare conferinţă de profil

miercuri, 14 aprilie 2021, 01:50
1 MIN
 200 de studenţi bioingineri vor participa online la cea mai mare conferinţă de profil

În perioada 22 – 25 aprilie are loc o nouă ediţie a Conferinţei Naţionale de Bioinginerie pentru Studenţi şi Tineri Cercetători, organizată de către tinerii de la Facultatea de Bioinginerie Medicală de la UMF Iaşi. Manifestarea este descrisă ca fiind cea mai mare conferinţă studenţească de profil biomedical din ţară şi va avea loc online, în contextul pandemiei. 

La evenimentul organizat de Asociaţia Studenţilor Bioingineri tineri din toate centrele universitare din ţară vor prezenta rezultatele ştiinţifice în faţa specialiştilor. „În mod normal conferinţa are scopul de a reuni la Iaşi studenţi pasionaţi de ştiinţă pentru 4 zile pline de workshopuri şi lucrări stiinţifice, dar, având în vedere contextul actual, în acest an conferinţa se va desfăşura integral online”, au precizat organizatorii.

Şi-au anunţat prezenţa peste 200 de participanţi, atăt din Iaşi, cât şi din centrele universitare Bucureşti, Bacău, Cluj, Timişoara, Suceava şi Republica Moldova. Prelegerile interactive şi workshopurile acestui an acoperă arii de larg interes din domeniile „Sănătate” şi „Stiinţe inginereşti aplicate ȋn medicină”, temele adresându-se atât bioinginerilor, cât şi fizio-kinetoterapeuţilor. Festivitatea de deschidere şi afișarea posterelor participante vor avea loc joi, 22 aprilie 2021, iar vineri, 23 aprilie, este programată o sesiune de workshopuri.

Comentarii