anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 06.07.2022

Bubuiturile care au speriat în plină noapte un sat de lângă Iaşi: era un antrenament

GALERIE
poligon_Sorogari_Iasi
 • poligon_Sorogari_Iasi
- +

După plângerile sătenilor din Şorogari, IPJ a anunţat că a avut două nopţi de antrenament cu muniţie reală în condiţii de vizibilitate redusă şi condiţii speciale. Contextul actual, cu război la graniţă, a produs însă panică în sat.

Locuitorii din Şorogari care reclamaseră zilele trecute autorităţilor bubuituri pe timpul nopţii care i-au trezit din somn şi i-au speriat au primit răspunsul oficial: poliţiştii au efectuat trageri cu armamentul din dotare.

Mai mulţi cetăţeni din satul Şorogari, comuna Aroneanu, s-au plâns în timpul săptămânii trecute despre faptul că, timp de mai multe nopţi, au auzit bubuituri specifice armelor. Zgomotul, care altădată s-ar fi soldat doar cu o trezire din somn şi atât, acum, în contextul conflictului armat din ţara vecină de la Nord, i-a speriat teribil.

După câteva zile, poliţiştii au venit cu precizări: instituţia lor a tras focuri de arma. “În perioada 17-19 mai, poliţiştii ieşeni din structurile care acţionează în segmentul stradal din cadrul secţiilor de poliţie urbane şi rurale, structurilor de poliţie rutieră, transporturi şi posturilor de poliţie, au participat la şedinţe de tragere cu armamentul din dotare pe timp de noapte.

Activităţile s-au desfăşurat în intervalele orare 21.00 - 24.00, şi s-au axat pe desfăşurarea de şedinţe de tragere dinamice, în condiţii de efort şi stres psihic, de luminozitate scăzută.

Reamintim că şedinţele de tragere în poligon sunt organizate lunar de ofiţeri specializaţi din cadrul Serviciului de Pregătire Profesională al IPJ Iaşi, şi au ca scop exersarea de către personalul unităţii a tragerilor cu muniţie reală, efectuarea corecţiei tragerii şi executarea focului din diferite poziţii de tragere asupra unor ţinte variate.

Pregătirea în domeniul tragerilor cu armamentul din dotare se desfăşoară în Poligonul de tragere aparţinând Ministerului Afacerilor Interne din Şorogari şi este realizată pe două paliere, prin pregătire practică - exerciţii manipulare armament, prezentare şi explicare a regulilor de siguranţă, a condiţiilor legale în care se poate efectua uzul de armă, şi prin şedinţe de tragere cu armamentul, pe timp de zi sau de noapte.

Poliţiştii ieşeni execută şedinţele de pregătire cu armamentul din dotare, respectiv pistoale Beretta, de calibru 9×19 mm”, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre cotele de gen

Despre cotele de gen

În principiu, nu ar trebui să ne iluzionăm că introducerea cotelor de gen ar perturba prea mult mecanismele clientelare care continuă să inspire, în România, recrutarea şi promovarea politică.

opinii

Noaptea de Sânziene

Florin CÎNTIC

Noaptea de Sânziene

Într-un răspuns adresat lui Şerban Cioculescu, care criticase Itinerariul său spiritual, Mircea Eliade spunea: „nu scriem un tratat asupra esenţei funcţiunilor spirituale; ci trasăm linii de orientare pe o hartă nelămurită”. Şi noi.

Visez, scriu... (I)

Radu PĂRPĂUȚĂ

Visez, scriu... (I)

Odată cu vârsta caut tot mai abitir lucrurile vechi, trecute şi aflate în derivă. Visez, scriu. Constat tot mai clar chestiunea asta. Mai bine zis, mai evident, mai pregnant, căci clar nu e nicidecum. Ba chiar înceţoşat, ca prin sită. 

Vacanţele muzicale de la Piatra Neamţ (I)

Alex VASILIU

Vacanţele muzicale de la Piatra Neamţ (I)

Însemnările de astăzi pot începe cu o întrebare: este bine că există pe meleagurile româneşti atâtea festivaluri? Răspunsul nu poate fi, în principiu, decât afirmativ. Deşi inflaţia acestor întâmplări (şi în domeniul artistic) poate slăbi interesul publicului, care nu mai percepe la adevăratele dimensiuni semnificaţiile de eveniment, există spaţiu de desfăşurare pentru oricine are idei interesante, originale.

pulspulspuls

Hopa: se conturează un tandem surpriză în politichia mâloasă de Bahlui!

Hopa: se conturează un tandem surpriză în politichia mâloasă de Bahlui!

Vă povesteam noi ieri aicea, stimaţi telespectatori, despre cum au apărut pe piaţa politichiei de Bahlui primele semne ale conturării unui viitor tandem de candidaturi Cejău-Premărie, în persoanele stimabililor Măricel-Mihăiţă. 

Caricatura zilei

Conferința lui Iohannis

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.