Burse pentru studii internaţionale de masterat pentru studenţii de etnie romă

marți, 14 februarie 2023, 02:50
1 MIN
 Burse pentru studii internaţionale de masterat pentru studenţii de etnie romă

Elevii ieşeni de etnie rromă, care au absolvit şi studii superioare, au şanse de a se a şcoli suplimentar urmând Programul Pregătitor Pentru Studii Post Universitare dedicat Romilor, un program neacreditat, organizat de Universitatea Central Europeană. Scopul acestuia este de a pregăti studenţii romi (absolvenţi de studii universitare de licenţă) pentru a participa în competiţii deschise pentru studii masterale în universităţi cu predare în limba engleză.

„De-a lungul anului pregătitor, RGPP sprijină studenţii prin: pregătire academică în domeniul lor de interes, cursuri intensive de limbă engleză, cursuri de scriere academică, asistarea la cursuri masterale din cadrul Universităţii Central Europeană, pregătire în procesul de admitere la studii masterale, dezvoltarea abilităţilor/competenţelor de gândire critică, abilităţi şi competenţe în dezbateri, sfaturi personalizate, seminarii pe tema identităţii, cursuri de limb romani”, se precizează într-un anunţ despre desfăşurarea programului.

Cei înscrişi vor beneficia de taxă de şcolarizare acoperită, asigurare de sănătate, bursă lunară care acoperă cheltuielile de transport şi viză, cazare în campusul universităţii. Solicitările de înscriere în proiect se primesc până la data de 8 aprilie 2023, mai multe informaţii fiind disponibile pe siteul universităţii la adresa de aici

„Scopul programului este de a contribui la un access echitabil al romilor în învăţământul superior în domeniul ştiinţelor sociale şi sau umaniste, având cunoştinţe medii de limbă engleză”, au mai precizat organizatorii.

Comentarii