Ce te faci, ca femeie, dacă dai de un şef fustangiu? Iată păţania unei studente din Iaşi!

marți, 09 ianuarie 2024, 02:50
2 MIN
 Ce te faci, ca femeie, dacă dai de un şef fustangiu? Iată păţania unei studente din Iaşi!

Să obţii un loc de muncă poate părea dificil, de cele mai multe ori. Interviul este etapa decisivă, pentru că atunci dovedeşti dacă meriţi să obţii jobul respectiv sau să te orientezi către alte oferte. Însă ce se întâmplă dacă însuşi angajatorul îţi pune “beţe în roate”? 

O studentă din Iaşi a dezvăluit o întâmplare cel puţin dubioasă, cu care s-a confruntat la un interviu de angajare.

Şeful fustangiu a determinat-o să fugă mâncând pământul 

Oricine în lumea asta depinde de bani, însă depinde până unde eşti dispus să mergi pentru ei. O studentă în vârstă de 22 de ani de la Facultatea de Drept a Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iaşi a povestit cum avansurile directe ale angajatorului, la un executor judecătoresc, au făcut-o să renunţe imediat la job. “Era vorba despre un internship de şase luni, un post de executor judecătoresc. Văzusem cumva de dinainte, de prin mesaje, că e libidinos, dar nu mi-am dat seama. Când am ajuns acolo a început să-mi enumere nişte cerinţe pe care el şi le dorea de la «partenera de internship». Principala era că «Trebuie să fii dezinvoltă», ceea ce însemna că «Dacă eu vin aşa să-ţi pun mâna pe picioruş, tu nu trebuie să te sperii, că am avut aşa ceva, iar mie nu-mi trebuie. Aşa sunt eu, mai drăgăstos, dar asta nu înseamnă că vai, cine ştie ce facă». Aşa mi-a spus”, a declarat tânăra.

Angajatorul: ”Vreau să ştiu dacă eşti dispusă să călătoreşti în afara oraşului”

Pe lângă “avertismentele” date de angajator tinerei, în cadrul interviului au existat şi invitaţii de călătorie. “A mai zis «Uite, dacă vin să te iau aşa un pic în braţe, pe după umăr, nu se întâmplă nimic. Vreau să mai ştiu dacă este dispusă să călătoreşti în afara oraşului». Devenise foarte libidinos, m-a atins pe genunchi, mi-a spus că el este căsătorit, dar este credincios şi nu trebuie să mă sperii. În mod evident gesturile lui erau deplasate. Nu-mi mai amintesc chiar toate detaliile, dar cam asta a fost… Am plecat şi nu m-am mai întors”, a adăugat aceasta.

Ulterior, urmare a acestei experienţe neplăcute, de o perioadă lungă de timp studenta a încetat să mai aplice la locuri de muncă, concentrându-se pe studiu. “Mi-am dat seama că şi la un birou notarial, ca secretară, din relatările colegelor, aş putea să păţesc la fel. De aceea, de vreo două luni am luat o pauză de la goana asta după joburi”, a menţionat aceasta. Cât despre vreo eventuală plângere: a exclus varianta, câtă vreme nici nu s-a preocupat să aibă „probe”. 

Comentarii