Cine îi ia locul lui Chirica? Doi candidaţi pentru relansarea PNL Iaşi

marți, 22 iunie 2021, 01:50
3 MIN
 Cine îi ia locul lui Chirica? Doi candidaţi pentru relansarea PNL Iaşi

Primele alegeri în fieful galben din Podu-Roş după „aventura” Chirica vor avea loc duminică. Filiala municipală îşi va completa atunci toate funcţiile de conducere.

 

La sfârşitul acestei săptămâni, Organizaţia Municipală a PNL Iaşi va avea, din nou, o conducere aleasă. Doi foşti consilieri ai CJ din mandatul trecut – unul, vicepreşedinte, azi, al Consiliului Judeţean, iar celălalt, revenit la catedra de Istorie Veche şi Arheologie a Facultăţii de Istorie de la Universitatea „Al.I. Cuza” – se vor înfrunta pentru funcţia de preşedinte. Ultimul preşedinte ales al organizaţiei este Marius Bodea, care însă nu şi-a mai dus mandatul până la capăt după ce PNL Iaşi s-a „predat” primarului de la PSD, Mihai Chirica. Devenit liberal anul trecut, acesta a preluat şefia Organizaţiei Municipale, la care a renunţat rapid, fără să fi făcut ceva în această calitate, după ce procurorii l-au desemnat „inculpat” în Dosarul „Zoiosul”.

Cititi si: Alegeri jucate până în ultimul minut. Marius Bodea, ales şef la PNL Iaşi

Alegerile de duminică vor îndrepta aşadar lucrurile, cel puţin în parte. Dar cine are cele mai mari şanse? „Vreau să redăm organizaţiei strălucirea. Dar asta nu se poate face decât dacă mulţi dintre cei care cred în soluţia liberală pentru construcţia şi modernizarea societăţii ni se vor alătura”, afirmă Marius Dangă în manifestul pe care l-a afişat pe pagina sa de Facebook.

„Ştiu că avem oameni de mare calitate în partid; cunosc foarte mulţi profesionişti în Iaşi, oameni cu o înaltă ţinută intelectuală şi morală care sunt alături de PNL, dar nu doresc să se apropie de sediul din Podu-Roş. Ştiu că doar împreună putem să punem PNL pe primul loc în Iaşi! De aceea, pentru că vreau să facem din PNL primul partid din vechea capitală a Moldovei, m-am decis să candidez la funcţia de preşedinte al Organizaţiei Municipale a PNL Iaşi şi să fac posibile toate acestea!”, declară, la rândul lui, Vasile Cotiugă, de asemenea într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Alături de preşedinte, la aceeaşi sesiune de alegeri vor fi aleşi doi prim vicepreşedinţi, 8 vicepreşedinţi pe domenii, cei 15 membri ai Biroului Politic Municipal şi un trezorier. Acum, pe pagina PNL Iaşi, singurul prim vicepreşedinte este Eduard Boz, consilier local, în timp ce viceprimarul Daniel Juravle este secretar general al organizaţiei.

Cititi si: Veteranii PNL Iaşi Mogoş şi Stan pariază pe Cîţu. "Altfel, ne paşte soarta PNŢCD"

La o săptămână după alegerile municipale, urmează cele pentru stabilirea conducerii Organizaţiei Judeţene. În afară de preşedintele interimar Alexandru Muraru – care e de aşteptat să candideze, însă nu a confirmat, dar nici nu a infirmat până acum acest lucru – nu şi-a anunţat încă nimeni intenţia să intre în competiţie. Amintim că preşedintele ales în 2017, Costel Alexe, s-a autosuspendat cu două luni în urmă după ce procurorii au instituit controlul judiciar împotriva sa în Dosarul „Tabla”.

 

 

Comentarii