Concurs de produse tradiţionale la Agronomie. Sunt necesare atestate de vechime

sâmbătă, 17 februarie 2018, 02:56
2 MIN
 Concurs de produse tradiţionale la Agronomie. Sunt necesare atestate de vechime

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad“ (USAMV) organizează un concurs de produse tradiţionale, cu numele „Identificare şi atestare de produse tradiţionale din Moldova“. Acesta se va desfăşura în perioada 1 februa­rie – 24 martie, este la prima ediţie şi este organizat în parteneriat cu Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Iaşi.

„Evenimentul îşi propune promovarea şi încurajarea consumului de produse alimentare româneşti realizate după reţete tradiţionale. În acelaşi timp, se urmăreşte stimularea spiritului antreprenorial al elevilor şi studenţilor prin valorificarea superioară a producţiilor agroalimentare obţinute în fermele de mărime mică şi media din Moldova“, precizează reprezentanţii USAMV.

La concurs pot participa individual sau în echipă elevi şi studenţi din zona de nord-est a ţării, sub coordonarea unui cadru didactic aceştia urmând să realizeze un produs tradiţional. Participarea este gratuită, iar înscrierea se face prin completarea cererii de concurs şi a dosarului produsului şi transmiterea acestora până la data de 15 martie.

Produsul trebuie să aibă o poveste, prin care să se demonstreze că reţeta a fost transmisă de la o generaţie la alta, şi să rezulte legătura istorică a produsului tradiţional cu locul de producţie. Vor fi ataşate copii după documente care să arate că are o vechime de cel puţin 30 de ani.

Pe 24 martie, în Holul de Marmură de la Facultatea de Zootehnie, concurenţii vor spune povestea produsului concomitent cu prezentarea acestuia. La finalul concursului, toţi participanţii vor fi premiaţi, iar câşti­gătorii vor fi recompensaţi cu premii speciale, diplome şi consiliere tehnică pentru atestarea oficială a produsului.

Comentarii