Comunicat de presă

Conferința „Instalații pentru construcții și economia de energie” 5 – 6 iulie 2018, Iași, ediția a XXVIII-a

joi, 05 iulie 2018, 01:50
2 MIN

În perioada 5 – 6 iulie 2018 se desfășoară la Iași Conferința tehnico-științifică cu participare internațională „Instalații pentru construcții și economia de energie”. Evenimentul a ajuns la cea de-a XXVIII-a ediție și este organizat de Asociaţia Inginerilor de Instalaţii din România – Filiala Moldova (AIIR), împreună cu Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iasi – Facultatea de Construcţii şi Instalaţii, Departamentul de Ingineria Instalațiilor şi compania ieşeană de construcţii şi instalaţii DAS.

Agenda acestei ediţii cuprinde subiecte care vizeză în mod principal probleme legate de energiile regenerabile, analizând aspecte privind sursele acestora şi a sistemelor de colectare şi utilizare. O atenţie deosebită este acordată, şi la această ediţie, economisirii energiei prin utilizarea de surse regenerabile, prin utilizarea de resurse neconvenţionale de energie şi prin implementarea de sisteme de valorificare a energiei solare.

Printre alte subiecte interesante și utile, la eveniment se vor prezenta eficienta energetica in cladiri, sisteme de iluminat eficiente, sisteme de stocare a energiei, metode moderne de proiectare a clădirilor şi instalaţiilor.

Un alt subiect interesant este prezentarea modului de implementare a directivelor Uniunii Europene şi a influienţelor acestora asupra echipamentelor.

De asemenea, un alt subiect abordat priveşte reducerea riscului la dezastre şi securitatea individuală ca parte componentă a securităţii sociale.

La deschiderea lucrarilor Conf. univ. dr. ing. Vasilică CIOCAN, Vicepreședinte Asociaţia Inginerilor de Instalaţii din România, Președinte Filiala Moldova a AIIR, Decan al Facultatii de Costructii si Instalatii din Iasi declară: "Conferința de anul acesta se înscrie pe agenda manifestărilor tehnico-științifice organizate de Asociația Inginerilor de Instalații din România şi are statutul de promotor al progresului tehnic în domeniu. Temele abordate, în cadrul evenimentului, de fiecare dată altele, însă în mod constant sunt consacrate preocupărilor prioritare ale momentului, ele oferind  participanților prilejul unor dezbateri competente, cu concluzii de interes pentru reducerea consumului de energie".

Suntem în Iași, orașul capitală în care s-au fecundat cele trei mari uniri, orașul ”capitala de război”, orașul care a știut să gestioneze multe probleme și multe lipsuri, cu dăruire, organizare exemplară, dorință de supraviețuire umană și națională, în anul de grație și încercare 2018, momentul aniversării centenarului primului război mondial.

Să trimitem, pios, pentru o clipă, gândurile noastre de profundă recunoștiință pentru cei care s-au jertfit, pentru neam și țară în acel extrem de dificil complex de împrejurări.!

Să ne respectăm înaintași, să ne redescoperim valorile și să mergem înainte, demn, cu forță și determinare!

 

Comentarii