FOTBAL Copoul se anunță plin ochi poimâine seară! Interes uriaș pentru partida capitală cu Petrolul

vineri, 10 mai 2024, 08:03
2 MIN
 FOTBAL Copoul se anunță plin ochi poimâine seară! Interes uriaș pentru partida capitală cu Petrolul

Politehnica Iași se pregătește de meciul de duminică, cu Petrolul Ploiești, capital pentru rămânerea echipei locale în prima ligă de fotbal.

Reamintim, dacă nu pierde, Poli are garantată participarea la barajul pentru Liga I, indiferent de rezultatele ultimei runde. Iașul se poate chiar salva direct de la retrogradare, în două variante: câștigă, iar FC Voluntari nu trece acasă de FC Hermannstadt și FC Botoșani nu învinge la Galați pe Oțelul; remizează, iar Voluntari și Botoșani pierd. Totodată, în Copou există și riscul retrogradării directe. Scenariul negru ar apărea dacă Poli pierde, iar fie Dinamo, fie FC U Craiova 1948 trec de UTA, respectiv U Cluj, în dispute pe teren propriu.

 

Vor fi peste 10 000 de oameni pe stadion!

 

Ieșenii vor avea un avantaj uriaș în duelul de duminică, stadionul urmând a fi, aproape sigur, plin. Aseară, șefii Politehnicii au anunțat că toate cele 7 700 de bilete pregătite ieșenilor pentru meci, aproape toate gratuite, au fost distribuite. Reamintim, gruparea din Copou are și 2 537 de abonați, iar circa 1 000 dintre cele 11 481 de locuri ale arenei din Copou trebuie lăsate oaspeților sau libere din rațiuni de securitate.

Duelul a fost prefațat de Poli ieri, într-o conferință de presă la care au participat antrenorul Anthony „Tony” Da Silva și jucătorul Adel Bettaieb.

 

Tony doarme bine

 

Tehnicianul s-a arătat foarte optimist: „Eu sunt foarte încrezător, dorm liniștit. Depindem de noi, nu voi urmări celelalte rezultate. Trebuie să ne concentrăm numai la noi, să nu așteptăm ceva de la alții. Vrem să câștigăm, vom face totul pentru asta. Important este însă să nu pierdem, pentru că un punct ne duce matematic la baraj. Dacă urmărim planul jocului, dacă jucăm cu plăcere, dacă jucăm bine cu mingea, iar fără minge suntem pitbulli, nu am nicio emoție, vom câștiga”.

 

„Acum o săptămână, se spunea că Poli e moartă”

 

Portughezul a cerut echilibru de la jucători: „Trebuie să fim echilibrați pentru a câștiga! Înainte eram cei mai slabi, acum, după victoria de la Sibiu, suntem cei mai buni. Acum o săptămână toată lumea spunea că Poli e moartă, e sub pământ. Acum suntem în viață, depindem numai de noi. Așa cum am spus când am venit, trebuie să luptăm până la ultimul fluier al arbitrului în acest campionat”.

 

O finală se câștigă, nu se joacă

 

Bettaieb a împărtășit optimismul antrenorului: „Va fi o finală, trebuie să jucăm ca și cum ar fi ultimul meci din viața noastră. O finală nu se joacă, se câștigă. Sper să înscriu, dar mai important este să câștige echipa. Atmosfera la echipă e bună, calmă, relaxată. Contractul meu se încheie acum, iar despre viitorul meu voi discuta după meci”.

Partida Poli – Petrolul, de poimâine, va începe la ora 21:30

Comentarii