Consorțiul ,,Universitaria”: zece rectori de la cele mai mari universități din țară se întâlnesc azi la Iași

vineri, 19 aprilie 2024, 03:00
2 MIN
 Consorțiul ,,Universitaria”: zece rectori de la cele mai mari universități din țară se întâlnesc azi la Iași

Astăzi, 19 aprilie 2024, la Universitatea ,,Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) are loc deschiderea lucrărilor Consorțiului ,,Universitaria”.

Pentru cel mai reprezentativ consorțiu universitar din țara noastră au fost luate mai multe măsuri organizatorice. A fost convenită agenda evenimentului, au fost stabilite panelurile de lucru, au fost stabilite spaţiile de desfăşurare a lucrărilor, au fost rezervate locurile de cazare, au fost stabilite evenimentele sociale, și a fost confirmată prezența.

,,Vor fi prezenți peste 100 de participanți de la 10 universități (UAIC, Universitatea din București, Universitatea ,,Babeş-Bolyai”, Universitatea de Vest din Timișoara, Academia de Studii Economice, Universitatea din Craiova, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea “Dunărea de Jos” din Galați, Universitatea „Ovidius” din Constanța, Universitatea de Stat din Moldova). Toți rectorii și-au anunțat participarea”, au transmis reprezentanții universității.

Astfel, până pe 21 aprilie, pe panelurile obișnuite (rectori, președinții Senatului, prorectori, directori generali administrativi, secretari șefi, gradini botanice și stațiuni de practică studenteasca, reprezentanți ai studenților și reprezentanți ai sindicatelor) se discută aspecte ce țin de competențele participanților.

Consorţiul Universitaria s-a constituit inițial prin colaborarea a cinci Universităţi: Universitatea din Bucureşti, Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, Academia de Studii Economice din Bucureşti, Universitatea de Vest din Timişoara şi Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

Recent, a existat o extindere a Consorţiului, prin cooptarea a încă patru Universităţi: Universitatea din Craiova, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea „Ovidius” din Constanţa şi Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi.

La lucrările Consorţiului participă, cu statut de asociat, şi Universitatea de Stat din Chişinău, Republica Moldova. Lucrările Consorţiului se desfăşoară anual, prin rotaţie, la fiecare dintre Universităţile componente, la o dată convenită de comun acord de către rectori. În 2023, lucrările Consorţiului s-au desfăşurat la Constanţa.

Comentarii