Coşmarul a luat sfârşit! Aţi scăpat de şantierele deschise de ApaVital în Iaşi

sâmbătă, 28 februarie 2015, 02:59
2 MIN
 Coşmarul a luat sfârşit! Aţi scăpat de şantierele deschise de ApaVital în Iaşi

Ieşenii au scăpat de un coş­mar. ApaVital a încheiat oficial lucrările în cadrul proiectului de modernizare a sistemului de canalizare din municipiu.

Lu­crările au vizat reabilitarea re­ţelei de canalizare pe o lungime de 12,8 km, inclusiv realizarea a 716 racorduri de canalizare în zonele Copou, Cantemir, Tătă­raşi, Canta, Nicolina şi Păcurari, respectiv pe străzile Aurel Vlai­cu, G. Coşbuc, Dumbrava Roşie, Petre Andrei, M. Costăchescu, V. Alecsandri, Săulescu, Gră­dinari, Mitropolit Varlaam, Luca Arbore, Toma Cozma, Istrati, Romană, Ion Neculce, Decebal şi aleile M. Sadoveanu, Rozelor şi Decebal.

„Pentru locuitorii oraşului, finalizarea acestui contract de lucrări înseamnă di­minuarea riscului asupra sănătăţii, prin preluarea în sistem centralizat a apelor uzate menajere şi epurarea lor, di­minuarea riscurilor de inundaţie a subsolurilor, precum şi creşterea gradului de interes al investitorilor pentru zonele aferente proiectului. Ne cerem scuze pentru disconfortul apă­rut în timpul lucrărilor, dar credem că beneficiile pe termen lung justifică investiţia“, a declarat purtătorul de cuvânt al ApaVital, Răzvan Manolache.

Lucrările, în valoare de aproximativ 14 milioane lei, au fost executate de consorţiul format din firmele Bilfinger Bauge­sellschaft GmbH şi DAS SRL, fiind al şaselea contract finalizat din cele 15 finanţate de Comisia Europeană la Iaşi în cadrul Programului Operaţional Secto­rial de Mediu 2007-2013. Deşi celelalte 9 contracte trebuie finalizate până la sfârşitul acestui an, reprezentanţii ApaVital afirmă că nu există niciun risc ca vreunul din ele să depăşească termenul limită.

„Avem coeficienţi de implementare înaintaţi la toate proiectele. Până acum a fost iarnă şi nu s-a putut lucra, dar până în vară se va înainta foarte bine. Niciunul din proiectele pe care le de­rulăm nu este în întârziere“, a spus Manolache.

Până la sfârşitul lunii martie, ApaVital trebuie să încheie lucrările de modernizare a sistemului de apă-canal din Târgu Frumos. Luna iulie reprezintă termenul final pentru extinderea sistemului de canalizare în Bârnova. Până în agust ar trebui să se încheie înlocuirea reţelelor de apă şi branşamente pe străzile Cicoarei, Cărămidari, Poienilor, Urcuşului, Fragilor, arhitect Berindei, Făgetului şi şoseaua Galata. Septembrie este ultima lună de lucru pentru înlocuirea reţelei de apă pe bulevardul Poitiers, şoseaua Manta Roşie şi strada Grăniceri, iar până la sfârşitul anului urmează să fie închis proiectul de înlocuire a reţelei de distribuţie a apei pe axa Nord-Sud, respectiv străzile Tabacului, Columnei, Buridava, Sarmizegetusa şi Toma Cozma.

 

Comentarii