CRIMĂ ODIOASĂ ÎN CĂMIN! Şi-a înjunghiat colegii de zeci de ori, apoi le-a dat foc
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

miercuri, 08.12.2021

Măcel greu de imaginat într-o cameră de cămin studenţesc din Târguşor Copou

CRIMĂ ODIOASĂ ÎN CĂMIN! Şi-a înjunghiat colegii de zeci de ori, apoi le-a dat foc

GALERIE
crima student camin iasi c4 (1)crima student camin iasi c4 (2)criminal iasi giosanstudent iasi ucis nourcasian student injunghiat iasi
 • crima student camin iasi c4 (1)
 • crima student camin iasi c4 (2)
 • criminal iasi giosan
 • student iasi ucis nour
 • casian student injunghiat iasi
- +

Noapte a cuţitelor lungi, scăldată în sânge, într-o cameră din căminul C4, complexul Târguşor. Un student de anul I şi-a căsăpit efectiv colegii de cameră, apoi a fugit, fiind căutat de Poliţie de ieri dimineaţă. Atacul a avut loc la primele ore ale dimineţii de ieri, după ce criminalul ar fi venit de la club. Cea care a dat alarma a fost femeia de serviciu, care a auzit strigăte de ajutor, ea aflându-se în căminul de alături. Un paznic al unităţii de cazare, împreună cu un student de pe acelaşi palier cu camera groazei, a spart uşa. Ceea ce au văzut le-a făcut părul măciucă: două paturi, în care se aflau corpurile a doi studenţi, ardeau. Camera, paturile, podeaua, toate erau pline de sânge. „Ce am putut să văd prin fumul din cameră a fost corpul băiatului decedat, care era plin de găuri pe spate. I-am tras afară din cameră. Celălalt abia mai respira“, ne-a spus paznicul. Colegii spun despre atacator că era obsedat de păcănele şi că cerea mereu bani de la colegi. „Ziarul de Iaşi“ a stat de vorbă cu autorităţi, cu surse oficiale şi neoficiale, cu numeroşi studenţi, reuşind să reconstituie „noaptea groazei“, pas cu pas.

Camera groazei este situată la primul etaj al căminului C4 din Târguşor. În camera respectivă stăteau cinci persoane: Victor Nour (20 de ani, din Chişinău, ucis), Casian Harpă (20 de ani, din Ure­cheni, judeţul Neamţ, în stare foarte gravă), un coleg care în seara respectivă a dormit în altă cameră, un tânăr din judeţul Botoşani care era plecat acasă, cât şi suspectul, Aurelian Geor­ge Giosan, din Roman. Toţi aceştia erau în anul I la Facultatea de Economie şi Administrarea Aface­rilor din cadrul Universităţii „Al.I. Cuza“.

Ieri-dimineaţă, în jurul orei 6, sus­pectul, Aurelian George Giosan, ar fi intrat în camera de cămin, fiind băut. Anchetatorii nu ştiau aseară în ce club a fost atacatorul. Cert este că în cameră se aflau numai Victor No­ur şi Casian Harpă, care dormeau. Giosan s-a apropiat de patul lui Nour, unde acesta dormea cu faţa în jos, i-a tăiat gâtul într-o parte, apoi l-a înjunghiat de 20 de ori în spate. Al doilea student, Casian Harpă, s-ar fi trezit şi ar fi încercat să se apere, însă a fost şi el înjunghiat de mai mul­te ori. După ce şi-a doborât co­legii, atacatorul a incendiat apoi cele două paturi, pentru a face dispărute probele, apoi a dispărut discret, fără să fie observat de cineva, după ce în prealabil a închis uşa. Victimele au fost arse la picioare, înainte ca flă­cările să fie stinse cu găleţile cu apă luate din baie, după ce au fost găsiţi.

Poliţiştii au vizionat înregistrarea camerei de su­praveghere aflată în holul de la intrarea în imobil, dar aici nu au observat nimic concludent. Pe pa­lierul unde se afla încăperea în care dormeau studenţii atacaţi nu există cameră de luat vederi. Ieri-dimi­neaţă, poliţiştii au intrat în camera unui alt student cu acelaşi nume ca al atacatorului, însă s-a dovedit că este doar o coincidenţă.

Pe tot parcursul zilei de ieri, poliţiştii au căutat în cămine, dar au instituit filtre şi în autogări şi gările din Iaşi, pentru a-l prinde pe fugar. Până la închiderea ediţiei, acesta nu a fost însă prins. În ceea ce priveşte motivul crimei, anchetatorii aveau ca variantă, printre altele, un conflict de la nişte bani pe care Aurelian Giosan i-ar fi îm­prumutat lui Nour, iar în dimineaţa fatidică el i-ar fi cerut înapoi.

Le-a spus numele criminalului, agonizând

Clipele de groază ne-au fost povestite de unul dintre cei care au intrat printre primii în camera din căminul C4. Primii care au intrat în cameră au fost un paznic şi un student, care e cazat în camera de vizavi.

„Dimineaţă intram în căminul din faţa C4, când am auzit strigăte de ajutor. I-am spus imediat pazni­cului, care a fugit repede la camera respectivă“, a spus femeia de serviciu.

Pentru că uşa era încuiată, paznicul a încercat să spargă cu umărul uşa, sesizând că ieşea fum din aceasta. Un student din altă cameră de cămin a venit în ajutor şi au reuşit să deschidă uşa. Acesta spune că ceea ce a văzut l-a înfiorat.

„Studentul m-a întrebat dacă am nevoie de ajutor. Am spus că da. Am intrat şi, prin fumul dens, am văzut mult sânge pe jos, şi două corpuri întinse pe jos. Unul dintre ei era înjunghiat pe spate, şi era incon­ştient. Celălalt mai spunea ceva. I-am tras afară, pe hol, pe amân­doi“, a spus bărbatul.

Studentul care l-a scos afară pe al doilea student, pe Casian Harpă, a fost audiat ieri de procurori. Acesta le-a spus anchetatorilor că studentul înjunghiat i-a spus cine este criminalul.

„I-ar fi spus că este colegul lor de cameră. După ce l-a ajutat, acesta avea sân­ge peste tot, chiar şi pe mâini“, a adăugat paznicul.

S-a încercat resuscitarea lui Victor Nour aproape o oră de către personalul SMURD, însă organismul a cedat. Casian Harpă, care avea şi el peste 15 lovituri de cuţit, a fost transportat la spital, unde a fost operat şi stabilizat, însă este în stare critică. 

Un personaj ciudat

Aurelian Giosan era în primul an de facultate, şi era foarte activ pe reţelele de socializare de pe Internet. Acesta are numeroase fotografii cu colege de la universitate, dar şi în cluburile din Iaşi. Este din Roman, iar părinţii săi ar avea un magazin în oraş. De asemenea, tânărul are foto­grafii cu el în săli de fitness, acesta practicând culturismul.

Unul dintre paznicii din C4 a spus că tânărul nu a făcut probleme, însă era privit de către colegi ca un cal breaz.

„Am înţeles că juca la păcănele şi datora bani unor colegi. De altfel, el cerea sume mici de bani de la colegii de cămin. Cu o zi înainte, un student a spus că i-a dat 2 lei ca să îşi cumpere o cafea. Şi comportamentul său era puţin ciudat, în sensul că o dată a mers într-o cameră şi s-a aşezat pe un scaun, fără să spună nimic, doar privea la ceilalţi. A fost întrebat ce vrea, şi a spus că nimic, apoi a plecat. Nu se înţelegea cu cei din camera în care locuia el. Cred că i-ar fi omorât pe toţi dacă îi găsea acolo. Unul dintre colegii din cameră, din Botoşani, care vine mai rar în cămin, trebuia să vină în cămin duminică seara. Un alt coleg l-a anunţat că nu face un seminar luni, aşa că a amânat venirea la Iaşi. A avut noroc“, şi-a făcut cruce paznicul.

De precizat ar mai fi că, în noaptea de duminică spre luni, la acelaşi etaj din căminul groazei a mai fi avut loc o bătaie între doi tineri. Aceştia s-au bătut, fiind sub influenţa alcoolului, însă fără urmări grave.

Andrei DÎSCĂ

Criminal şi victime, admişi cu medii peste 9 la facultate

„Este un eveniment care te îngrozeşte, suntem cu toţii pur şi simplu consternaţi“, spune directorul administrativ al universităţii.

Conducerea Universităţii „Al.I. Cuza“ a precizat că toţi cei trei studenţi implicaţi în incidentul de luni dimineaţa nu prezentau niciun indiciu de a fi violenţi sau de a cauza probleme. Aceştia au intrat toţi la buget anul acesta, la Facultatea de Economie şi Administrare a Afacerilor, cu medii de peste nouă, iar cele două victime, Victor Nour şi Casian Harpă, păreau studenţi implicaţi, care participau la toate seminariile şi se implicau şi în activităţi extra-curriculare. Excepţie din acest punct de vedere o face principalul suspect de comiterea crimei, Aurelian Giosan, care nu a mai fost văzut la şcoală de pe 13 octombrie.

„Am făcut o cercetare în această dimineaţă (n.r., ieri) la nivelul departamentului şi am constatat că erau studenţi normali. Veneau la ore, participau la activităţi. O problemă ar fi cu presupusul făptăş, care, după 13 octombrie, nu a mai venit la ore. În rest nu prezentau probleme conflictuale sau alte elemente care să ne ducă la ideea unui asemenea deznodământ. Nu prezentau semne ale unui comportament deviant şi nu au fost reclamaţii. Este ceva ce nu putem să înţelegem“, a declarat prof.dr. Dinu Airinei, decanul FEAA.

Mai mult, un fost coleg al lui Aurelian Giosan povestea despre acesta că, deşi părea a fi o persoană calmă, în momentul în care se enerva putea deveni violent, şi a mai avut antecedente în care s-a certat violent, în public, cu alte persoane.

Conducerea UAIC şi-a declarat public sprijinul pentru familiile studenţilor implicaţi în aceast caz, precizând într-o comunicare oficială că toţi angajaţii implicaţi în acest eveniment colaborează îndeaproape cu autorităţile pentru a oferi toate informaţiile din seara respectivă.

„Universitatea este alături de familiile şi prietenii celor care au fost afectaţi de tragicul incident. Este un eveniment care te îngrozeşte, suntem cu toţii pur şi simplu consternaţi“, a declarat ing. Bogdan Eduard Pleşcan, directorul general administrativ al UAIC.

În momentul la care au ajuns ieri medicii, nu au reuşit să facă nimic pentru Victor Nour.

„Tinerii au fost găsiţi în stare extrem de gravă. Unul dintre ei era în stop cardio-respirator posttraumatic cu leziuni de tip plagă înjunghiată, multiple, la nivelul tuturor segmentelor. S-a efectuat resuscitare cardiopulmonară îndelungată, inclusiv cu plasarea de dren toracic şi administrarea de soluţii de reumplere volemică. Din păcate, în ciuda eforturilor de resuscitare, pacientul a decedat“, a declarat prof.dr. Diana Cimpoeşu, medic şef UPU-SMURD la Spitalul de Urgenţe „Sfântul Spiridon“ din Iaşi.

Ciprian Harpă, tânărul ajuns în stare gravă la spital, a fost operat şi diagnosticat cu arsură de căi aeriene din cauza expunerii al fum în timpul incendiului, cât şi multiple plăgi înjunghiate la nivelul capului, toracelui, abdomenului, membrelor superioare şi inferioare. Acesta este în continuare în stare critică.

„A fost adus la UPU diagnosticat cu şoc posttraumatic şi leziuni de inhalare. A mers direct în sala de operaţii, unde s-a intervenit. Cea mai importantă plagă înjunghiată prezentată de acest pacient este cea abdominală cu interesare hepatică. Pacientul este în continuare în stare critică, internat la ATI, deocamdată cu un prognostic rezervat, dar sperăm ca vârsta tânără şi rapiditatea intervenţiei să poată să ducă la o evoluţie favorabilă“, a adăugat prof.dr. Diana Cimpoeşu.

Cătălin HOPULELE

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Întâlnire online între democraţii

Lucian DÎRDALA

Întâlnire online între democraţii

Deocamdată, administraţia Biden nu doreşte decât să reafirme leadership-ul american în spaţiul pe care mass media încă îl numeşte „lumea liberă”. Este greu de crezut că, în acest moment, Statele Unite au capacitatea ori dispoziţia să exercite presiuni semnificative asupra participanţilor mai puţin merituoşi, şi cu atât mai puţin asupra statelor neinvitate la summit, cum ar fi Turcia.

Filmuletul zilei

opinii

Identităţi în oglindă (II)

Florin CÎNTIC

Identităţi în oglindă (II)

Nimic mai firesc cu ocazia Zilei Naţionale decât o discuţie despre ce înseamnă „să fii român”. Evreu român.

Istoria (sau isteria) unui boxer

Radu PĂRPĂUȚĂ

Istoria (sau isteria) unui boxer

Era pe vremea lui Ceaşcă un boxer sas pe care-l chema Stumpf, ne spunea Ghiţă Mutu din plutonul nostru Ghiţă intrase la facultatea de textile de la Cisnădie, de unde ştia povestea cu Stumpf, care era de fel de pe acolo. 

Ministere „croite” şi răscroite

Nicolae CREŢU

Ministere „croite” şi răscroite

Mai mult decât oriunde altundeva, cel puţin pe aici, prin Europa, la noice declară „liderii” politichiei trebuie dat „la întors”, pe reversul de biată, mai dosnică, retorică a asigurărilor „liniştitoare” puse în circulaţie publică, mediatică. 

pulspulspuls

Iaca ce aranjamente mai pun la cale nea Măricel şi mister Ciorăpel!

Iaca ce aranjamente mai pun la cale nea Măricel şi mister Ciorăpel!

Pentru că tot am deschis ieri pârtia din acest sezon de iarnă cu ce se mai vorbeşte în lumea halatelor albe ca zăpada din târg, povestindu-vă cum s-a bătut palma ca mister Bazil Usturoi să rămână şef acolo unde est, şi pentru că vine vorba aşa de rar despre treburile astea extra-Covid din domeniu, am zis că numai bine să vă mai spunem una scurtă dar vioaie pe azi, că tot e miercuri, zi de post fără nicio dezlegare, nici la peşte, nici la vin sau undelemn. 

Caricatura zilei

Lapoviță

Editia PDF

Bancul zilei

- "Pentru o digestie buna beau bere. Daca nu am pofta de mâncare, beau vin alb. Daca am tensiunea scazuta, beau vin ros (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.