Cutremurător! O doctoriţă a ameninţat că îşi va ucide fetița. Micuța stă acum cu tatăl ei

joi, 18 octombrie 2018, 02:01
3 MIN
 Cutremurător! O doctoriţă a ameninţat că îşi va ucide fetița. Micuța stă acum cu tatăl ei
Iată unde poate duce uneori suprasolicitarea, „boala” multor tineri care vor să se realizeze profesional şi material cu orice preţ! Soţul unei doctoriţe oncolog a obţinut un ordin de protecţie împotriva femeii, dovedind că aceasta este un pericol pentru fetiţa lor de doi ani. A fost unul dintre cele mai sensibile procese de acest gen instrumentate vreodată la Iaşi. Detaliile cazului sunt absolut cutremurătoare.

O tânără doctoriţă din Iaşi, specializată în onco­logie, este protagonista unui caz cutremurător. Ea are interdicţie judecătorească de a-şi vedea fetiţa de doi ani după ce, acum câteva săptămâni, a ame­nin­ţat că o va ucide şi se va sinucide. Ordinul de protecţie emis de judecă­tori împotriva medicului oncolog a fost cerut chiar de soţul femeii, care a sus­ţinut că a fost şi el ame­ninţat cu moartea.

Ju­de­cătorii au concluzionat că mama este un pericol pentru propriu copil după un proces în timpul căruia judecătorii au aflat că doctoriţa a clacat psihic în ultimele luni, din cauza suprasolicitării. De altfel, tânăra a fost internată şi la Institutul de Psihiatrie „Socola“, fiind diagnosticată cu tulburare de adap­tare. Pentru a proteja identitatea doctoriţei, „Ziarul de Iaşi“ nu va face public nici numele doctoriţei, şi nici spitalul la care aceasta activa atunci când a ameninţat că îşi va ucide copilul.

Înainte ca lucrurile din familia doctoriţei să ia o turnură neaşteptată, aceasta îşi dorea să emigreze în Finlanda alături de copil şi de soţ, cu care era căsăto­rită din 2012. Femeia urma cursuri de limbă finlandeză, muncind în plus ca să strângă bani pentru familie. Refuzul soţului de a mai pleca, dublat de o atitudine rece pe care bărbatul a început să o aibă faţă de ea, au dus la degradarea stării psihice a doctoriţei. Totul a culminat în data de 6 august, atunci când, în timpul unui scandal conjugal, doctoriţa a luat un cuţit şi şi-a ameninţat soţul că îl omoară. Tot atunci a ameninţat că îşi va ucide fetiţa de doi ani, după care se va sinucide.

A doua zi, Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului şi Poliţia a demarat anchete. În paralel, soţul doctoriţei s-a mutat în chirie cu copilul şi a cerut emiterea unui ordin de protecţie. A fost unul dintre cele mai sensibile procese de acest gen instrumentate vreodată la Iaşi, sentinţa definitivă stabilind că doctoriţa este un „pericol pentru intimat (soţ) şi pentru minoră (fiică)“.

Judecătorii au precizat în motivare că doctoriţa îşi iubeşte familia şi manifestă grijă pentru fetiţă, însă ar fi ajuns într-o stare de suprasolicitare din cauza profesiei sale, dar şi a faptului că şi-a luat o a doua speciali­zare, şi, în plus, a început să înveţe finlandeză. Magistra­ţii au mai arătat că soţul me­dicului nu a mai comunicat cu femeia, refuzând şi o consiliere de cuplu, încă dinainte de ameninţările cu moartea.

Dincolo de motivele care au dus la ieşirile nervoase ale doctoriţei, jude­cătorii au analizat doar dacă aceasta este sau nu un pericol pentru fetiţa sa, invocând în timpul procesului principiul juridic al interesului superior al copilului.

„Nu interesează în procedura de emitere a ordinului de protecţie dacă atitudinea reclamantului în relaţia de cuplu a constituit ori nu un factor de favorizare a comportamentelor pârâtei“, au stabilit jude­cătorii.

Aceştia au mai precizat că proferarea de ameninţări cu moartea la adresa soţului şi a copi­lei „denotă stăruinţa pârâtei în acest comportament de natură să creeze reclamantului o temere reală în privinţa vieţii şi integrităţii fizice şi psihice pentru sine şi pentru minora în vârstă de mai puţin de 2 ani“.

Soţul doctoriţei a cerut inclusiv custodia unică asupra fetiţei, însă judecătorii nu au fost de acord, motivând că ordinul de protecţie, care e valabil 4 luni, este, momentan, suficient.

Comentarii