anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

vineri, 27.01.2023

Deputatul PSD Marius Ostaficiuc: ”Românii nu trebuie jupuiţi cu ratele! Statul şi băncile trebuie să ajungă la un compromis!” (P)

GALERIE
Marius_Ostaficiuc
 • Marius_Ostaficiuc
- +

Mii de români au primit încă din prima zi a noului an mesaje de la băncile unde au rate prin care au fost anunţaţi că sumele pe care le au de plătit vor creşte exponenţial cu câteva sute de lei în raport cu majorarea indicelor de referinţă.

Cu o inflaţie în creştere, românii au primit din nou o veste proastă, iar mulţi deja sunt în imposibilitatea de a-şi mai plăti ratele lunare. Deputatul PSD Marius Ostaficiuc a menţionat că statul român trebuie să găsească soluţii pentru a-i sprijini şi pe cei care riscă să nu mai poată plăti ratele. Deputatul a arătat că, aşa cum se doresc soluţii pentru sprijinirea categoriilor sociale, se pot găsi şi pentru cei afectaţi de aceste majorări. ”Unii colegi parlamentari, chiar de la Iaşi, au venit cu o propunere legislativă ca statul român să plătească ratele la bancă în locul chiriei pentru cei din sistemul judiciar, drept compensare pentru disputele cu pensiile speciale. Consider însă că nu trebuie să-i abandonăm nici pe românii care abia işi duc traiul de azi pe mâine şi care au mare nevoie de sprijinul nostru în acest moment. Valul de scumpiri care se preconizează este prea mult pentru sute de mii de compatrioţi, iar o nouă majorare la ratele bancare le-ar fi fatală multora dintrei ei. Statul trebuie să vină cu o soluţie pentru a nu se ajunge aici. Desigur există procedee folosite de bănci, refinanţări, amânarea plăţii ratelor, care însă sunt cu două tăişuri, iar românii nu ajung în cele din urmă nicăieri şi vor plăti la fel de mult”, a spus deputatul PSD Marius Ostaficiuc.

Parlamentarul ieşean a arătat că pentru ca românii să nu se trezească în imposibilitatea de a rămâne pe drumuri, trebuie să se găsească soluţii pentru a-i sprijini pe cei afectaţi. ”Atât statul cât şi băncile ar putea veni cu soluţii pentru ca toată lumea să aibă de câştigat. Cred că nici băncile nu vor ca cei ce fac credite să nu mai plătească pentru că se ajunge la executări silite şi apoi la vânzarea locuinţelor la un preţ pe care acestea nu îl doresc. Astfel, cel mai bine ar fi să se ajungă la o compensaţie, fie de la stat, fie de la bănci. Poate că aceasta ar fi una din variantele care ar putea să mai scadă din tensiunile acumulate în ultimele luni, tensiuni care din păcate continuă să crească conform previziunilor specialiştilor din domeniu”, a mai spus deputatul PSD Marius Ostaficiuc.

Deputatul de Iaşi a mai arătat că se poate ajunge la o cale de mijloc pentru a-i spijini pe românii cu rate. ”Într-o perioadă în care ne vom aştepta la tot felul de scumpiri, românii au nevoie de un astfel de sprijin. Dacă ne dorim şi ca piaţa locuinţelor să nu se prăbuşească, atunci toţi actorii implicaţi în acest domeniu ar trebui să caute măsuri. Iar o situaţie în care problema ratelor se poate ajuta ar fi cea mai indicată variantă. Cel puţin unul-două procente din indicele de referinţă poate fi susţinut de o terţă parte”, a mai menţionat deputatul Marius Ostaficiuc.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Învățătorul care a bătut un elev că nu știa tabla înmulțirii, sancționat cu 15% din salariu jumătate de an

Redacția

Învățătorul care a bătut un elev că nu știa tabla înmulțirii, sancționat cu 15% din salariu jumătate de an

Profesorul din județul Vaslui care a bătut un elev cu un băț peste palme pentru că nu știa tabla înmulțirii a fost sancționat.Comisia de disciplină și Consiliul de Administrație al școlii au decis diminuarea salariului cu 15% timp de șase luni și scăderea calificativului la următoarea evaluare.

opinii

Conservator? De ce nu…

Alexandru CĂLINESCU

Conservator? De ce nu…

Dacă odinioară mi se reproşa că eram prea atras de „nou”, iată că recent am fost etichetat drept „conservator”. Cum termenul are, pentru cei care l-au folosit, o conotaţie negativă, m-am întrebat în ce măsură mi se potriveşte şi dacă trebuie numaidecât să văd în asta un defect. Nu sunt, în mod clar, un „tradiţionalist”, nu mă cramponez de valori ce par - şi adesea chiar sunt - anacronice, am oroare de închistările dogmatice şi de tezismul rudimentar. În acelaşi timp constat că da, sunt zone unde agresivitatea „progresistă” mă crispează şi unde dispariţia unor criterii (morale, estetice etc.) mă deprimă.

IoT

Neculai SEGHEDIN

IoT

Adică Internet of Things (IoT), adică Internetul lucrurilor, sau, mai convingător spus, Internetul tuturor lucrurilor. Acest concept desemnează reţeaua de obiecte fizice, care conţin senzori, software şi alte tehnologii, în scopul conectării şi schimbului de date cu alte dispozitive şi sisteme de pe Internet. Lucrurile care se conectează pe Internet sunt, de exemplu, autoturisme, obiecte de uz casnic, sisteme de iluminat, sisteme de alarmă, sisteme de producţie industrială etc.

„Dezumanizarea” femeii Canaanence

pr. Constantin STURZU

„Dezumanizarea” femeii Canaanence

Într-un text publicat acum zece ani, atrăgeam atenţia asupra unor tendinţe extrem de îngrijorătoare pentru viitorul umanităţii. Din păcate, ele se adeveresc pe zi ce trece. Enumeram atunci, nu neapărat într-o ordine anume: promiscuitatea şi vulgaritatea, violenţa şi decăderea morală, transformarea omului în utilizator de tehnică performantă, concomitent cu pierderea accentuată a intimităţii, înmulţirea alimentelor tot mai chimizate şi creşterea gradului de dependenţă faţă de medicamente şi multe, multe alte elemente care indică un anumit grad de dezumanizare programată.

pulspulspuls

Iată-l pe marele politician ieşean care se milogea să urce pe scenă, lângă boşi!

Iată-l pe marele politician ieşean care se milogea să urce pe scenă, lângă boşi!

La cererea publicului continuăm pe astăzi miniseria de întâmplări haioase petrecute la Iaşi cu ocazia Zilei Unirii, dragi telespectatori. 

Caricatura zilei

Second Hand Germania

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Un raport al Universitatii “Babes Bolyai” din Cluj Napoca a stabilit ca teza de doctorat a ministrului de Interne este plagiata. Credeti ca Lucian Bode sa demisioneze?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.